automobilist, verkeer, rijgedrag

Versoepelingen voor rijschoolsector zijn in zicht

automobilist, verkeer, rijgedrag

Nog altijd is een tweede leerling in de lesauto niet toegestaan. Hetzelfde geldt voor klassikale theorieles. Beide maatregelen worden pas bij stap 3 van het openingsplan opgeheven. Voorlopig staat stap 3 voor 9 juni op de agenda.

Het kabinet wil in een paar maanden tijd de samenleving weer openen. Er zijn in totaal 6 stappen, waarvan de eerste op 28 april was – toen gingen winkels weer open en werd de avondklok afgeschaft.

Voor stap 2, die vanaf 19 mei wordt gezet, geldt dat alle contactberoepen weer zijn toegestaan. Dat betekent echter niet dat er versoepelingen zijn voor rijinstructeurs. Nog altijd geldt het hygiëneprotocol en mogen alleen één leerling en de instructeur in de auto zijn.

De eerstvolgende versoepelingen voor rijscholen komen bij stap 3 aan bod. Die stap in het openingsplan van de Rijksoverheid staat nu op z’n vroegst op 9 juni gepland. Dan wordt bijvoorbeeld het thuisbezoekadvies verhoogd naar vier personen en kan de horeca binnen open voor etentjes. Op 1 juni wordt bekend gemaakt of deze derde stap wordt gezet.

Omdat de groepsgrootte van twee naar vier personen gaat is vanaf dan de tweede leerling in de lesauto toegestaan. Ook klassikale theorieles kan op dat moment weer worden opgestart.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is journalist voor RijschoolPro

3 reacties op “Versoepelingen voor rijschoolsector zijn in zicht”

Dwars|20.05.21|12:15

Snap ik, maar waarom mag ik geen les geven aan een leerling die 25 meter voor mijn motor uitrijdt en een 2e leerling die 25 meter achter mijn motor rijdt. Terwijl ik wel de hele middag met ze op een terras kan zitten met een minimale afstand van 1,5 meter! Rijschoolpro zou zich daar eens in moeten verdiepen.

Mart Kuiper|20.05.21|13:21

Inderdaad, en waarom heeft het CBR boter op zijn hoofd?? Want met een AVD examen is de groepsgrootte ook 3 ( leerling, examinator en meerijdende instructeur.) deze flauwekul is allang niet meer uit te leggen, reden waarom er nog maar weinigen zijn die zich er aan houden.

Rob Pappot|20.05.21|16:43

Daarnaast zou het afschaffen van de mondkapjesplicht door het CBR een enorme, letterlijke verademing zijn! Wellicht in fases? Eerst de instructeur en bij stap 3 of 4 of …..? de leerling. Wij zitten immers de hele dag met dat kapje op. Absoluut niet bevorderlijk voor je gezondheid en ook wetenschappelijk bewezen een bijdrage tot “schijnveiligheid”.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.