Plannen tussentijdse toets motor en BE voortaan via machtiging

TYP HIER DE BESCHRIJVING

Voor het inplannen van de tussentijdse toets voor rijbewijs A1, A2, A en BE moet de rijinstructeur gemachtigd worden door de leerling. Deze regel gaat in per zondag 19 september. 

Volgens het CBR zorgt deze maatregel ervoor dat opleiders alleen de toetsen en examens kunnen inkopen die ze echt nodig hebben. De verplichte machtiging geldt al voor de tussentijdse toets voor rijbewijs B en voor de praktijkexamens auto, motor, bromfiets, brommobiel en auto met aanhangwagen.

Machtigen theorie en AM-examen

Per april dit jaar werd de machtiging al ingevoerd voor het inplannen van een AM-examen en sinds maart moeten leerlingen de rijschool ook machtigen voor het inplannen van alle theorie-examens. Dit voerde CBR in om het voor leerlingen duidelijker te maken dat ze via een opleider boeken en dat daar mogelijk extra kosten aan verbonden zijn.

De leerling kan de rijschool machtigen door in te loggen op mijn.cbr.nl met zijn DigiD en het CBR-nummer van de rijschool. Voor alle categorieën is een aparte machtiging nodig, omdat leerlingen de onderdelen bij verschillende rijscholen kunnen volgen. Elke machtiging is 1 jaar geldig. De machtiging vervalt als de leerling slaagt voor het examen of de machtiging intrekt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.