Verkeersschool Veronica geeft les aan snorfietsers die naar rijbaan moeten

Sinds 30 september moeten snor- en bromfietsers in het binnencentrum van Utrecht van het fietspad naar de rijbaan, met een helm op. Om te zorgen dat dit goed verloopt, regelt de gemeente gratis rijlessen voor wie dat wil. Verkeersschool Veronica gaat deze verzorgen.

De Gemeente Utrecht heeft budget vrijgemaakt om snorfietsers die nu nog op de fietsbaan rijden en straks naar de rijbaan moeten, gratis rijles te geven. Deze rijlessen worden verzorgd door Verkeersschool Veronica. “Het is mooi dat we als rijschool zo’n prachtige klus krijgen”, vertelt eigenaar Ernest Alvares.

De eerste lessen beginnen op 4 en 5 oktober in twee groepen van tien leerlingen. De verkeersschool heeft ongeveer drie motorinstructeurs gereserveerd voor de lessen. “Dat kunnen er nog meer woorden, maar dat hangt af van het aantal inschrijvingen”, aldus Alvares. De rijschoolhouder merkt dat er veel animo is voor de lessen en verwacht dan ook niet dat veel mensen een ander voertuig zullen kiezen vanwege de nieuwe regels.

Hoe ziet de les eruit?

De lessen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen met een korte inleiding waarbij ook de theorie wordt besproken. In kleine groepjes gaan de deelnemers met een instructeur een route rijden, waarbij het rijden op de rijbaan in de nieuwe situatie voorkomt.

De instructeur van Verkeersschool Veronica zal tijdens de les uitleg geven en vertellen hoe deze verandering er in de praktijk uitziet. “We gaan er voor de deelnemers een interessante en leerzame proefrit van maken, zij hebben volop gelegenheid om vragen te stellen, zodat het rijden op de rijbaan voor hen wat minder spannend wordt en de overstap naar de rijbaan zonder problemen op een veilige manier ingevoerd kan worden.”

Helmplicht

De verplaatsing naar de rijbaan geldt voor een bepaald gebied in het binnencentrum in Utrecht. Daar mogen scooters en snor- en bromfietsers niet meer op het fietspad en moeten ze allemaal een helm dragen. Als snorfietsers buiten dit gebied rijden, mogen ze de helm weer afzetten. “We hebben al een interessante aanmelding ontvangen van iemand die les wil op zijn Sparta Met, een fiets met een motor erop. Die mag niet met een speed pedelec-helm, maar moet met een motorhelm de weg op. Wat is het verschil tussen een e-bike en een Sparta Met? Dat gaan we ook maandag uitleggen”, vertelt Alvares enthousiast.

De helmplicht werd in april 2019 al ingevoerd in Amsterdam. Per juli 2022 wordt de helm verplicht in heel Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersschool Veronica geeft les aan snorfietsers die naar rijbaan moeten | RijschoolPro

Verkeersschool Veronica geeft les aan snorfietsers die naar rijbaan moeten

Sinds 30 september moeten snor- en bromfietsers in het binnencentrum van Utrecht van het fietspad naar de rijbaan, met een helm op. Om te zorgen dat dit goed verloopt, regelt de gemeente gratis rijlessen voor wie dat wil. Verkeersschool Veronica gaat deze verzorgen.

De Gemeente Utrecht heeft budget vrijgemaakt om snorfietsers die nu nog op de fietsbaan rijden en straks naar de rijbaan moeten, gratis rijles te geven. Deze rijlessen worden verzorgd door Verkeersschool Veronica. “Het is mooi dat we als rijschool zo’n prachtige klus krijgen”, vertelt eigenaar Ernest Alvares.

De eerste lessen beginnen op 4 en 5 oktober in twee groepen van tien leerlingen. De verkeersschool heeft ongeveer drie motorinstructeurs gereserveerd voor de lessen. “Dat kunnen er nog meer woorden, maar dat hangt af van het aantal inschrijvingen”, aldus Alvares. De rijschoolhouder merkt dat er veel animo is voor de lessen en verwacht dan ook niet dat veel mensen een ander voertuig zullen kiezen vanwege de nieuwe regels.

Hoe ziet de les eruit?

De lessen duren ongeveer anderhalf uur en beginnen met een korte inleiding waarbij ook de theorie wordt besproken. In kleine groepjes gaan de deelnemers met een instructeur een route rijden, waarbij het rijden op de rijbaan in de nieuwe situatie voorkomt.

De instructeur van Verkeersschool Veronica zal tijdens de les uitleg geven en vertellen hoe deze verandering er in de praktijk uitziet. “We gaan er voor de deelnemers een interessante en leerzame proefrit van maken, zij hebben volop gelegenheid om vragen te stellen, zodat het rijden op de rijbaan voor hen wat minder spannend wordt en de overstap naar de rijbaan zonder problemen op een veilige manier ingevoerd kan worden.”

Helmplicht

De verplaatsing naar de rijbaan geldt voor een bepaald gebied in het binnencentrum in Utrecht. Daar mogen scooters en snor- en bromfietsers niet meer op het fietspad en moeten ze allemaal een helm dragen. Als snorfietsers buiten dit gebied rijden, mogen ze de helm weer afzetten. “We hebben al een interessante aanmelding ontvangen van iemand die les wil op zijn Sparta Met, een fiets met een motor erop. Die mag niet met een speed pedelec-helm, maar moet met een motorhelm de weg op. Wat is het verschil tussen een e-bike en een Sparta Met? Dat gaan we ook maandag uitleggen”, vertelt Alvares enthousiast.

De helmplicht werd in april 2019 al ingevoerd in Amsterdam. Per juli 2022 wordt de helm verplicht in heel Nederland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.