Les Elektrisch gaat in op belangrijke vraagstukken tijdens webinar op 13 oktober

Om rijschoolhouders op weg te helpen met een duurzamere uitoefening van het vak, is het Project Les Elektrisch in het leven geroepen. Elektrisch rijden blijft voor veel rijschoolhouders nog onbekend terrein en daarom organiseert Les Elektrisch een tweede gratis webinar voor rijscholen.

Les Elektrisch helpt rijscholen aan broodnodige informatie over de overstap naar lesgeven in een elektrische auto. “Veel rijscholen weten dat het kan, maar blijven toch met veel vragen en onduidelijkheden zitten. De overstap wordt niet gemaakt. En dat terwijl 27 procent van alle uitstoot door het wegverkeer komt. Dus ook van de rijscholen en de leerlingen die worden opgeleid”, vertelt organisator Flip Oude Weernink.

Webinar

Op 2 oktober organiseerde Les Elektrisch een roadshow voor rijschoolhouders, bij ElaadNL. Woensdag 13 oktober gaat Les Elektrisch een stap verder. Dan is om 19.30 een gratis webinar van anderhalf uur, waarin voor rijschoolhouders belangrijke onderwerpen de revue passeren. Eerder is tijdens het eerste webinar uitgebreid ingegaan op de Total Cost of Ownership, het zogenaamde Duits model, de Les Elektrisch TCO Calculator voor rijscholen en waarom het verstandig is de overstap naar elektrisch te maken. Nu gaat het project een stap verder.

Onderwerpen

In het webinar worden onder andere vragen over de alternatieven voor Code 78 beantwoordt. Daarnaast gaat het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat in op het beleid rond elektrisch lessen en er is de mogelijkheid om één op één vragen te stellen. Ook hoor je hoe je de auto kan opladen op zonne-energie, over elektrisch rijden in theorieboeken, het onderzoek van Hogeschool Arnhem Nijmegen over de impact van elektrisch lessen op de leerling en wordt er een testimonia over alternatieven voor Code 78 uit het buitenland gegeven.

Geïnteresseerden kunnen zich Inschrijven via deze link.

Kijk hieronder ook het interview terug van RijschoolPro met de organisator van Les Elektrisch over de kritiek die berust op elektrisch lesgeven.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Les Elektrisch gaat in op belangrijke vraagstukken tijdens webinar op 13 oktober”

Vincent Everts|08.10.21|16:52

Dank voor deze aankondiging!
Misschien goed om te weten dat het begint om 19.30!
De directe link naar het webinar is https://www.youtube.com/watch?v=sVnMfs52ZkA
Je kunt meepraten via http://vincent.sqiffer.com
groet
Vincent Everts
Trendwatcher

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.