50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen

Theorie, CBR, foto van Promedia

Ongeveer 10 procent van de leerlingen die het theorie-examen ingepland heeft, komt niet opdagen. Dat zijn 50.000 examenplekken waar ook andere kandidaten terecht kunnen. Dat is niet bevorderlijk voor de wachttijden, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold in een interview met De Telegraaf.

Nog altijd kampt het CBR met flinke achterstanden als gevolg van de lockdowns door corona, laat Pechtold aan de krant weten. “We zijn weer op de goede weg, vooral bij theorie gaat het inhalen snel. Ik hoop dat we niet weer beknot worden in onze mogelijkheden, maar eind 2022 moet het ook bij de praktijkexamens weer normaal zijn.”

Wel heeft de coronapandemie ervoor gezorgd dat er een inhaalslag kon worden gemaakt met de gezondheidsverklaringen. “We hadden te maken met 200.000 dossiers aan gezondheidsverklaringen die beoordeeld moesten worden. Daar hadden we de capaciteit niet voor, zodat mensen tijdelijk zonder rijbewijs konden komen te zitten. Inmiddels hebben we die bulk weggewerkt en hebben mensen vaak binnen een paar dagen al een nieuw roze kaartje.”

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen”

Mart Kuiper|29.10.21|18:48

Dit is tekenend voor de mentaliteit van een hoop kandidaten. Net zo makkelijk niet op komen dagen voor een rijles of altijd het “ ik ben ziek” excuus om maar niet te hoeven betalen. En maar klagen dat de wachttijden voor theorie zo lang zijn….

Henrie Kamps|31.10.21|13:05

Ik denk dat het goed zou zijn dat het CBR zich zelf realiseert dat men zelf in de loop der jaren van het theorie-examen een consumptief product heeft gemaakt; laaggeprijsd en overal te koop. Hoeveel van die 50.000 zijn via een gemachtigde en hoeveel door rechtstreekse verkoop door het CBR zelf? Ik mis, zoals bij alle cijfers die Alexander Pechtold de media inslingerd, de nuance..

Rij School|31.10.21|19:19

Of er nu gemachtigd is, of zelf ingekocht de gegevens van de kandidaten zijn bekend bij het CBR! Dus niet komen opdagen gewoon 3 maanden blokkeren, daarna 6 maanden! Maar of het CBR het allemaal echt zo erg vind dat vraag ik mij af, want alles is betaald! De heer Pechtold heeft blijkbaar een rechtstreeks lijntje met Gijsbert Termaat van de Telegraaf en die neemt blijkbaar de info die Pechtold dicteert 1 op 1 over. Deze journalist kan ook vragen waarom er geen blokkades worden opgelegd!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.