50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen

Theorie, CBR, foto van Promedia

Ongeveer 10 procent van de leerlingen die het theorie-examen ingepland heeft, komt niet opdagen. Dat zijn 50.000 examenplekken waar ook andere kandidaten terecht kunnen. Dat is niet bevorderlijk voor de wachttijden, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold in een interview met De Telegraaf.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen”

Mart Kuiper|29.10.21|18:48

Dit is tekenend voor de mentaliteit van een hoop kandidaten. Net zo makkelijk niet op komen dagen voor een rijles of altijd het “ ik ben ziek” excuus om maar niet te hoeven betalen. En maar klagen dat de wachttijden voor theorie zo lang zijn….

Henrie Kamps|31.10.21|13:05

Ik denk dat het goed zou zijn dat het CBR zich zelf realiseert dat men zelf in de loop der jaren van het theorie-examen een consumptief product heeft gemaakt; laaggeprijsd en overal te koop. Hoeveel van die 50.000 zijn via een gemachtigde en hoeveel door rechtstreekse verkoop door het CBR zelf? Ik mis, zoals bij alle cijfers die Alexander Pechtold de media inslingerd, de nuance..

Rij School|31.10.21|19:19

Of er nu gemachtigd is, of zelf ingekocht de gegevens van de kandidaten zijn bekend bij het CBR! Dus niet komen opdagen gewoon 3 maanden blokkeren, daarna 6 maanden! Maar of het CBR het allemaal echt zo erg vind dat vraag ik mij af, want alles is betaald! De heer Pechtold heeft blijkbaar een rechtstreeks lijntje met Gijsbert Termaat van de Telegraaf en die neemt blijkbaar de info die Pechtold dicteert 1 op 1 over. Deze journalist kan ook vragen waarom er geen blokkades worden opgelegd!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen | RijschoolPro

50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen

Theorie, CBR, foto van Promedia

Ongeveer 10 procent van de leerlingen die het theorie-examen ingepland heeft, komt niet opdagen. Dat zijn 50.000 examenplekken waar ook andere kandidaten terecht kunnen. Dat is niet bevorderlijk voor de wachttijden, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold in een interview met De Telegraaf.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “50.000 kandidaten komen jaarlijks niet opdagen bij theorie-examen”

Mart Kuiper|29.10.21|18:48

Dit is tekenend voor de mentaliteit van een hoop kandidaten. Net zo makkelijk niet op komen dagen voor een rijles of altijd het “ ik ben ziek” excuus om maar niet te hoeven betalen. En maar klagen dat de wachttijden voor theorie zo lang zijn….

Henrie Kamps|31.10.21|13:05

Ik denk dat het goed zou zijn dat het CBR zich zelf realiseert dat men zelf in de loop der jaren van het theorie-examen een consumptief product heeft gemaakt; laaggeprijsd en overal te koop. Hoeveel van die 50.000 zijn via een gemachtigde en hoeveel door rechtstreekse verkoop door het CBR zelf? Ik mis, zoals bij alle cijfers die Alexander Pechtold de media inslingerd, de nuance..

Rij School|31.10.21|19:19

Of er nu gemachtigd is, of zelf ingekocht de gegevens van de kandidaten zijn bekend bij het CBR! Dus niet komen opdagen gewoon 3 maanden blokkeren, daarna 6 maanden! Maar of het CBR het allemaal echt zo erg vind dat vraag ik mij af, want alles is betaald! De heer Pechtold heeft blijkbaar een rechtstreeks lijntje met Gijsbert Termaat van de Telegraaf en die neemt blijkbaar de info die Pechtold dicteert 1 op 1 over. Deze journalist kan ook vragen waarom er geen blokkades worden opgelegd!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.