Gedupeerde Excellent opleidingen: ‘We stonden ineens voor een dichte deur’

lokaal, klas (free van Pixabay)

Excellent opleidingen is in september failliet verklaard. Hierdoor stonden de instructeurs in opleiding plotseling voor een dichte deur. Ze konden een doorstart maken bij Rijinstructeur by Jongepier. Een van de gedupeerden doet zijn verhaal aan RijschoolPro. “Daar sta je dan. Geen vooruitzichten meer en een cursus die niet af is gemaakt.”

Een klantadviseur van het UWV kreeg lucht van het faillissement van Excellent opleidingen en zorgde ervoor dat de cursisten niet in de koude kleren kwamen te zitten. Hij nam contact op met Rijinstructeur by Jongepier en vroeg of ze de gedupeerde cursisten op konden vangen, zodat ze de opleiding tot rijinstructeur af kunnen maken. Lees hier het verhaal van de cursist.

“Geen moeilijk gedoe”

“Ik wilde graag de opleiding tot rijinstructeur volgen en kwam terecht bij Excellent opleidingen in Duiven. Deze instructeursopleider had een samenwerkingsverband met het UWV en daar kon ik terecht omdat ik een WW-uitkering heb. Ik belde voor een afspraak en kon de volgende dag al langskomen. “Geen moeilijk gedoe”, zei de eigenaar van Excellent. “We gaan dit regelen, dat is zo gebeurd. Stuur de offerte maar in de werkmap en dan komt het goed.”

En inderdaad, het kwam het goed. Ik kon in december 2020 starten met de cursus. Helaas duurde dit maar twee dagen, want toen kwam corona.

Toen ging het mis

Half maart 2021 kon ik eindelijk weer naar school. Maar de lessen waren niet professioneel. Uit de gekopieerde mappen van de lesstof ontbrak menig informatie en als je iets vroeg over de lesstof moesten we het zelf maar even opzoeken in de mappen. Kortom, de docenten hebben weinig kunnen betekenen voor ons. Over datums van rijles en examens werd telkens afgedaan met het gebaar ‘het komt wel goed’. Maar het kwam niet meer goed. Toen er spullen uit het kantoor verdwenen en een leraar opeens niet meer op kwam dagen, kregen we er vraagtekens bij.

Failliet verklaard

En terecht. De telefoon werd niet meer opgenomen als we belden, cursisten kwamen voor een dichte deur te staan en de leraar die ons tot het laatste moment lesgaf, wist niet wat er aan de hand was. Tot onze stomme verbazing vermelde een cursist dat Excellent opleidingen failliet was verklaard en de eigenaren op vakantie waren. En daar sta je dan; geen vooruitzichten meer en een cursus die niet af is gemaakt.

Opgevangen door Jongepier

Op een gegeven moment kreeg mijn klantadviseur van UWV hoogte van de situatie via een cursist. En hij zou het voor ons op gaan pakken. Dit leidde tot een nieuw samenwerkingsverband met instructeursopleider Jongepier. Hier zijn we dolblij mee en inmiddels zijn we weer gestart met de opleidingen en kunnen we de cursus afmaken. Ik heb er zin in en we gaan ervoor! Met goede vooruitzichten, een stage en een contract bij rijschool Olav Fijen. Een prettig en fijn bedrijf waar ik als rijinstructeur hopelijk een fijne tijd mag beleven.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.