Autorijschool Brünen 60 jaar: ‘Met geld uit de loterij kocht hij z’n eerste scooter’

De vader van René Brünen startte 60 jaar geleden met zijn autorijschool. Ondertussen is de derde generatie er bijna klaar voor om het roer over te nemen. Brünen neemt ons mee door de geschiedenis van de rijschool. “Dankzij lef, passie, overtuiging en een beetje geluk vieren we het 60-jarige bestaan van Autorijschool Brünen!”

“Mijn vader, Dorus Brünen, fietste op een goede dag in 1954 van Groningen naar Twente – voor een baan in de textielindustrie – met het plan om een bedrijf op te zetten. Geen geld, geen back-up, geen ondersteuning, maar wél de vaste overtuiging om een goed bestaan op te bouwen. Puur en alleen vanuit deze overtuiging, wilskracht én passie een onderneming starten, getuigt van enorme lef.

Hoe het allemaal begon

Het geluk zat hem in eerste instantie mee. Pa won samen met zijn broer 1.600 gulden in een loterij, een fortuin in de jaren 50! Zijn helft werd onmiddellijk geïnvesteerd in een scooter voor rijlessen. De eerste stap werd gezet en al snel volgde de eerste lesauto (een Volkswagen Kever), waardoor Autorijschool Brünen op 1 november 1961 officieel ontstond.

Na jaren keihard werken en persoonlijke tegenslag – waardoor er samen met ma nóg harder gewerkt werd (zij was in de coulissen van onschatbare waarde) – kwam in 1968 de eerste medewerker in dienst. Een mijlpaal! En deze medewerker is nu nog steeds wekelijks actief in ons bedrijf. Dank je wel Hans Kuildert. Je bent al 53 jaar aan ons bedrijf verbonden, geweldig!

60 jaar en twee generaties later

Pa is jammer genoeg veel van zijn geheugen kwijt. Gelukkig herkent hij wel, vol trots, de vele lesvoertuigen van Brünen die dagelijks door Twente en omstreken rijden. Vele duizenden Tukkers hebben dankzij ons hun rijbewijs gehaald voor de auto, motor en vrachtwagen. Een fantastisch en dankbaar wapenfeit voor ons.

Mijn ouders hebben een solide fundering gelegd voor de huidige Autorijschool Brünen. Wij (mijn broer, zus en ik) zijn opgegroeid met de autorijschool en hebben het bedrijf overgenomen in 2000 en verder opgebouwd tot wat het nu is: een gezond bedrijf met tientallen medewerkers, waar het familiaire gevoel in alle lagen nog steeds voelbaar is. Op dit moment zijn de kleinkinderen van mijn ouders (mijn zoons) toegetreden tot het bedrijf – zij nemen zo langzamerhand het roer over van mij.

Vol dank en trots kijken we allemaal, met dank aan alle medewerkers, klanten en leveranciers, terug op vele bijzondere jaren en sturen we vol vertrouwen en geloof de volgende gepassioneerde en hardwerkende generatie Brünen de toekomst in!”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.