CBR: van invoering collegiale toets is nog geen sprake

Het CBR spreekt tegen dat er al een besluit is genomen over de zogenoemde collegiale toets waar De Telegraaf vrijdag melding van maakt. De quotes van Alexander Pechtold die in het artikel worden gebruikt dateren volgens het CBR van een eerder interview in oktober en worden in het artikel in een andere context geplaatst.

De Telegraaf meldde vrijdag dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) het voor kandidaten moeilijker wil maken om te mogen afrijden om zo de slagingskans te verhogen en de wachttijden te verkorten. Zo moeten in de toekomst twee rijscholen hun goedkeuring geven voordat een leerling zijn rijexamen mag afleggen.

“De collegiale toets waar in het artikel over wordt gesproken is een van de adviezen van Emile Roemer die in april vorig jaar een rapport uitbracht over het verbeteren van de kwaliteit van de rijscholenbranche”, aldus het CBR in een reactie. Het CBR ondersteunt dit advies en ziet de mogelijke meerwaarde van een collegiale toets. Op dit moment wordt onder leiding van het ministerie van IenW en in samenwerking met de branche en het CBR een pilot uitgevoerd met de collegiale toets.

“Het is dus geen plan van het CBR, noch is het CBR de initiatiefnemer daarvan. Op basis van de resultaten van de pilot zal bezien worden of en hoe de collegiale toets een vervolg krijgt. Over een eventuele invoering in de toekomst zal eerst politieke besluitvorming plaats moeten vinden.”

Het CBR distantieert zich van de kop waarin de collegiale toets als een extra drempel voor het rijexamen wordt gepositioneerd. Een eventuele collegiale toets moet juist helpen om kandidaten op het examen te krijgen die daar ook echt klaar voor zijn en de kans op slagen juist moeten vergroten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR: van invoering collegiale toets is nog geen sprake | RijschoolPro

CBR: van invoering collegiale toets is nog geen sprake

Het CBR spreekt tegen dat er al een besluit is genomen over de zogenoemde collegiale toets waar De Telegraaf vrijdag melding van maakt. De quotes van Alexander Pechtold die in het artikel worden gebruikt dateren volgens het CBR van een eerder interview in oktober en worden in het artikel in een andere context geplaatst.

De Telegraaf meldde vrijdag dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) het voor kandidaten moeilijker wil maken om te mogen afrijden om zo de slagingskans te verhogen en de wachttijden te verkorten. Zo moeten in de toekomst twee rijscholen hun goedkeuring geven voordat een leerling zijn rijexamen mag afleggen.

“De collegiale toets waar in het artikel over wordt gesproken is een van de adviezen van Emile Roemer die in april vorig jaar een rapport uitbracht over het verbeteren van de kwaliteit van de rijscholenbranche”, aldus het CBR in een reactie. Het CBR ondersteunt dit advies en ziet de mogelijke meerwaarde van een collegiale toets. Op dit moment wordt onder leiding van het ministerie van IenW en in samenwerking met de branche en het CBR een pilot uitgevoerd met de collegiale toets.

“Het is dus geen plan van het CBR, noch is het CBR de initiatiefnemer daarvan. Op basis van de resultaten van de pilot zal bezien worden of en hoe de collegiale toets een vervolg krijgt. Over een eventuele invoering in de toekomst zal eerst politieke besluitvorming plaats moeten vinden.”

Het CBR distantieert zich van de kop waarin de collegiale toets als een extra drempel voor het rijexamen wordt gepositioneerd. Een eventuele collegiale toets moet juist helpen om kandidaten op het examen te krijgen die daar ook echt klaar voor zijn en de kans op slagen juist moeten vergroten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.