Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start

Er wordt hard gewerkt aan een proef om twee rijscholen te laten bepalen of iemand mag afrijden. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een pilot onder leiding van het ministerie, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de branche en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

18 reacties op “Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start”

Bas Kroeze|07.01.22|19:58

“Het CBR vind dat het plan zo snel mogelijk mag worden ingevoerd”
Er is nog totaal geen ervaring met dit plan en de pilot moet nog worden gestart ,dit vind ik nu tekenend voor de beleidsvorming van het CBR, niet luisteren naar de rijscholen en wel naar een commissie Roemer die de wijsheid in pacht denkt te hebben, laten we de rijscholen die het uuts5ekend doen maar op 1 hoop schuiven met de piraten in plaats van de veroorzakers van die 3000 voortijdig gestaakte rijexamens aan te pakken, jammer!!

Wim de Jong|08.01.22|00:09

tsjonge….wat een flauwekul. Dan krijg je gewoon een vriendjespolitiek en onderlinge afspraken waar de honden geen brood van lusten. Jij doet er 4 van mij, ik vier van jou, en klaar. En de goede zitten weer de klappen op te vangen, tevens jaag je de kandidaat weer op kosten door een extra les, die ook nog eens in een totaal vreemde auto zit.

Ram Bihari|08.01.22|10:55

Is het niet simpel om zo’n kandidaat ,na rapportage van de examinator voor een langere periode geen reservering te laten doen. Denk aan 2 tot 6 maanden schorsing.
Zie dan het effect.

Deze suggestie komt niet van een duur betaalde commissie maar gratis.

Mart Kuiper|08.01.22|11:47

Tekenend voor hoe het vanuit de overheid gaat. s-ochtends staat het CBR nog in alle toonaarden te ontkennen dat er van een dergelijke proef sprake is. Nog dezelfde middag zegt het Min van I&W het tegenovergestelde. De linkerhand weet weer niet wat de rechterhand doet en dat moet ons dan gaan vertellen hoe we ons werk moeten doen??? En dan in het 1e kwartaal al de resultaten naar de 2e kamer sturen (we hebben nog 2,5 maand en de proef moet nog gestart worden) Lijkt een beetje op het coronabeleid.

Mart Kuiper|08.01.22|12:16

En hoe gaan rijscholen dat organisatorisch onderling regelen. Wij hebben een wachtlijst voor nieuwe kandidaten en overvolle agenda’s. Ik zou geen tijd hebben om leerlingen van collega rijscholen ala minute in te passen. En wiens schud is het straks als een leerling zakt? Gaan we weer “shamen en blamen”. Laat de branche even een jaar of 2 met rust zodat we achterstanden weg kunnen werken en iedereen weer wat op adem kan komen en die tijd benutten om met echt goede ideeën te komen.

S. Yan|09.01.22|01:25

Ik wil wel het uitgewerkte plan wel zien……

Nog meer wachttijden omdat tweede rijschool niet kan tekenen of komen opdagen?

Hoeveel vriendjespolitiek ga ik hier zien?

Rijscholen kampen zelf al tekort met instructeurs……

Heel het CBR mag op de schop van mij. Wat een onnozele gedoe weer.

CBR moet zelf op orde hebben zo niet moet Pechtold weg want die vervloekt alles met pech.

Rudie Jonkman|09.01.22|09:08

Wat een absurd idee ik heb beter voorstel laat de TTT verplicht stellen bij de TTT gaat examinator achterin zitten instructeur voorin na de TTT wordt bepaald hoeveel lessen leerling nodig heeft en daaraan mag het examen worden aangevraagd op examen zelfde examinator weer maar dan alleen examinator en leerling dit lijkt mij goed plan

Wim Eimers Enroute|09.01.22|13:04

Het is gewoon weer een politiek spellerje. Komen uit het kabinet waar ze een zooitje van gemaakt hebben, nu bij bij het CBR aan de macht en gelijk begint het ook bij het CBR te rommelen en komen ze met zo’n plan. Toch knap hebben ze een jaar over gedaan om dit te bedenken. Ze hadden beter het geld ergens anders in kunnen stoppen.

Amar J Sing|10.01.22|09:49

1) Quotumregeling meteen afschaffen:leerlingen worden al bij de start opgevoerd vaak met valse beloften snel rijexamen te kunnen doen en dus meer gezakten.Dit systeem zorgt ervoor dat leerlingen te snel rijexamen doen en zorgt er ook voor dat andere rijscholen beperkte capaciteit c.q. lange wachttijden ondervinden.
2) Verplichte TTT: hierbij moet kandidaat op examen-nivo zijn, geen 2/3, én pas hierna én bij niet gevaarlijk rijden een rijexamen plannen.
Dit is simpel,eerlijk en fare!!

Pieter van Rosse|13.01.22|13:08

Een leuk idee maar onzin.
1. wachttijd bij het CBR voor een praktijkexamen ligt nu ongeveer op 3 maanden, dus zou een leerling voordat hij/zij er klaar voor is al een mening moeten vragen bij een andere rijschool?
2. Een rijschool met een laag slagingspercentage zal geen advies vragen voor een leerling bij een rijschool met een hoog percentage
3. De meeste rijscholen hebben het ontzettend druk en hebben er geen tijd voor.
4. Leerling moet in een onbekende auto gaan rijden voor een 2nd opinion?

Pieter van Rosse|13.01.22|13:42

Leuke idee maar onzin:
1. Wachttijd bij het CBR is nu 3-4 maanden, dus moet er een mening komen over een leerling die er nog niet klaar voor is.
2. Rijscholen hebben het druk en zitten hier niet op te wachten.
3. Leerling moet een mening krijgen terwijl deze rijdt in een onbekende auto (van en andere rijschool)
4. Een rijschool met een laag slagingspercentage gaat natuurlijk niet de mening vragen bij een rijschool met een hoog slagingspercentage.
5. Kans op belangenconflicten (leerling pikken)

Jan de Groot|13.01.22|13:43

Dat deden we in de jaren 70 ook al onderlijng , maar dan kwamen te klanten niet meer terug die werden ingepikt , dus ???

Jan de Groot|13.01.22|13:44

Dat deden we in de jaren 70 ook al om kwaliteit te verbeteren , maar de klanten kwamen niet meer teug die werden ingepikt door de {collega s}

Jan de Groot|13.01.22|13:45

Dus goed plan ?

Gwen Smit|13.01.22|15:44

Geldklopperij, de kosten vr de leerling en hoe willen ze het dan gaan aanpakken?De rijscholen die verantwoordelijk zijn vr niet goed opgeleide exam.kandidaat, die zelfde r.s. moeten nu een kandidaat van een andere r.s. gaan beoordelen?? Das toch van den zotte??
Gewoon de r.s. die deze leerlingen aanbieden, aanpakken!! Tenslotte krijgen deze r.s. toestemming via CBR,gaan daarna reserveren, dus na het afleggen van het gevaarlijke examen is de r.s. bekent, dan waarschuwing en na herhaling schorsen.

Gwen Smit|13.01.22|15:51

Daarbij is het ook verlies vr het CBR omdat nu niemand meer een TTT gaat doen, die heb je tenslotte voor minder bij een andere rijschool kunnen doen. Wat een Poppekast.

ben het eens met Pieter Rosse, Wim Enroute en het plan van Rudi Jonkman is helemaal top!
commentaar van S.Yan, helemaal top!!!

Eelke Schokker|13.01.22|19:52

was dit niet het bericht wat vorige week nog ontkend werd?

Bram Schon|14.01.22|14:07

Heel simpel. Geef les in modules 3 en laat elk van deze modules examineren door een instructeur van de rijschool die bevoegd is om de 3 examens af te nemen. Daarna volgt een finale examen bij het Cbr waarbij de examinator de resultaten van de 3 modules meeneemt. 3 onderdelen moeten voldoende zijn om te slagen.zo blijft alles binnen de eigen rijschool, leerling rijdt in de eigen auto. De module examinator moet wel een onafhankelijk persoon zijn. Dus een instructeur die opgeleid is tot module examinator.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start | RijschoolPro

Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start

Er wordt hard gewerkt aan een proef om twee rijscholen te laten bepalen of iemand mag afrijden. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het gaat om een pilot onder leiding van het ministerie, die wordt uitgevoerd in samenwerking met de branche en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

18 reacties op “Proef met oordeel twee rijscholen over afrijden snel van start”

Bas Kroeze|07.01.22|19:58

“Het CBR vind dat het plan zo snel mogelijk mag worden ingevoerd”
Er is nog totaal geen ervaring met dit plan en de pilot moet nog worden gestart ,dit vind ik nu tekenend voor de beleidsvorming van het CBR, niet luisteren naar de rijscholen en wel naar een commissie Roemer die de wijsheid in pacht denkt te hebben, laten we de rijscholen die het uuts5ekend doen maar op 1 hoop schuiven met de piraten in plaats van de veroorzakers van die 3000 voortijdig gestaakte rijexamens aan te pakken, jammer!!

Wim de Jong|08.01.22|00:09

tsjonge….wat een flauwekul. Dan krijg je gewoon een vriendjespolitiek en onderlinge afspraken waar de honden geen brood van lusten. Jij doet er 4 van mij, ik vier van jou, en klaar. En de goede zitten weer de klappen op te vangen, tevens jaag je de kandidaat weer op kosten door een extra les, die ook nog eens in een totaal vreemde auto zit.

Ram Bihari|08.01.22|10:55

Is het niet simpel om zo’n kandidaat ,na rapportage van de examinator voor een langere periode geen reservering te laten doen. Denk aan 2 tot 6 maanden schorsing.
Zie dan het effect.

Deze suggestie komt niet van een duur betaalde commissie maar gratis.

Mart Kuiper|08.01.22|11:47

Tekenend voor hoe het vanuit de overheid gaat. s-ochtends staat het CBR nog in alle toonaarden te ontkennen dat er van een dergelijke proef sprake is. Nog dezelfde middag zegt het Min van I&W het tegenovergestelde. De linkerhand weet weer niet wat de rechterhand doet en dat moet ons dan gaan vertellen hoe we ons werk moeten doen??? En dan in het 1e kwartaal al de resultaten naar de 2e kamer sturen (we hebben nog 2,5 maand en de proef moet nog gestart worden) Lijkt een beetje op het coronabeleid.

Mart Kuiper|08.01.22|12:16

En hoe gaan rijscholen dat organisatorisch onderling regelen. Wij hebben een wachtlijst voor nieuwe kandidaten en overvolle agenda’s. Ik zou geen tijd hebben om leerlingen van collega rijscholen ala minute in te passen. En wiens schud is het straks als een leerling zakt? Gaan we weer “shamen en blamen”. Laat de branche even een jaar of 2 met rust zodat we achterstanden weg kunnen werken en iedereen weer wat op adem kan komen en die tijd benutten om met echt goede ideeën te komen.

S. Yan|09.01.22|01:25

Ik wil wel het uitgewerkte plan wel zien……

Nog meer wachttijden omdat tweede rijschool niet kan tekenen of komen opdagen?

Hoeveel vriendjespolitiek ga ik hier zien?

Rijscholen kampen zelf al tekort met instructeurs……

Heel het CBR mag op de schop van mij. Wat een onnozele gedoe weer.

CBR moet zelf op orde hebben zo niet moet Pechtold weg want die vervloekt alles met pech.

Rudie Jonkman|09.01.22|09:08

Wat een absurd idee ik heb beter voorstel laat de TTT verplicht stellen bij de TTT gaat examinator achterin zitten instructeur voorin na de TTT wordt bepaald hoeveel lessen leerling nodig heeft en daaraan mag het examen worden aangevraagd op examen zelfde examinator weer maar dan alleen examinator en leerling dit lijkt mij goed plan

Wim Eimers Enroute|09.01.22|13:04

Het is gewoon weer een politiek spellerje. Komen uit het kabinet waar ze een zooitje van gemaakt hebben, nu bij bij het CBR aan de macht en gelijk begint het ook bij het CBR te rommelen en komen ze met zo’n plan. Toch knap hebben ze een jaar over gedaan om dit te bedenken. Ze hadden beter het geld ergens anders in kunnen stoppen.

Amar J Sing|10.01.22|09:49

1) Quotumregeling meteen afschaffen:leerlingen worden al bij de start opgevoerd vaak met valse beloften snel rijexamen te kunnen doen en dus meer gezakten.Dit systeem zorgt ervoor dat leerlingen te snel rijexamen doen en zorgt er ook voor dat andere rijscholen beperkte capaciteit c.q. lange wachttijden ondervinden.
2) Verplichte TTT: hierbij moet kandidaat op examen-nivo zijn, geen 2/3, én pas hierna én bij niet gevaarlijk rijden een rijexamen plannen.
Dit is simpel,eerlijk en fare!!

Pieter van Rosse|13.01.22|13:08

Een leuk idee maar onzin.
1. wachttijd bij het CBR voor een praktijkexamen ligt nu ongeveer op 3 maanden, dus zou een leerling voordat hij/zij er klaar voor is al een mening moeten vragen bij een andere rijschool?
2. Een rijschool met een laag slagingspercentage zal geen advies vragen voor een leerling bij een rijschool met een hoog percentage
3. De meeste rijscholen hebben het ontzettend druk en hebben er geen tijd voor.
4. Leerling moet in een onbekende auto gaan rijden voor een 2nd opinion?

Pieter van Rosse|13.01.22|13:42

Leuke idee maar onzin:
1. Wachttijd bij het CBR is nu 3-4 maanden, dus moet er een mening komen over een leerling die er nog niet klaar voor is.
2. Rijscholen hebben het druk en zitten hier niet op te wachten.
3. Leerling moet een mening krijgen terwijl deze rijdt in een onbekende auto (van en andere rijschool)
4. Een rijschool met een laag slagingspercentage gaat natuurlijk niet de mening vragen bij een rijschool met een hoog slagingspercentage.
5. Kans op belangenconflicten (leerling pikken)

Jan de Groot|13.01.22|13:43

Dat deden we in de jaren 70 ook al onderlijng , maar dan kwamen te klanten niet meer terug die werden ingepikt , dus ???

Jan de Groot|13.01.22|13:44

Dat deden we in de jaren 70 ook al om kwaliteit te verbeteren , maar de klanten kwamen niet meer teug die werden ingepikt door de {collega s}

Jan de Groot|13.01.22|13:45

Dus goed plan ?

Gwen Smit|13.01.22|15:44

Geldklopperij, de kosten vr de leerling en hoe willen ze het dan gaan aanpakken?De rijscholen die verantwoordelijk zijn vr niet goed opgeleide exam.kandidaat, die zelfde r.s. moeten nu een kandidaat van een andere r.s. gaan beoordelen?? Das toch van den zotte??
Gewoon de r.s. die deze leerlingen aanbieden, aanpakken!! Tenslotte krijgen deze r.s. toestemming via CBR,gaan daarna reserveren, dus na het afleggen van het gevaarlijke examen is de r.s. bekent, dan waarschuwing en na herhaling schorsen.

Gwen Smit|13.01.22|15:51

Daarbij is het ook verlies vr het CBR omdat nu niemand meer een TTT gaat doen, die heb je tenslotte voor minder bij een andere rijschool kunnen doen. Wat een Poppekast.

ben het eens met Pieter Rosse, Wim Enroute en het plan van Rudi Jonkman is helemaal top!
commentaar van S.Yan, helemaal top!!!

Eelke Schokker|13.01.22|19:52

was dit niet het bericht wat vorige week nog ontkend werd?

Bram Schon|14.01.22|14:07

Heel simpel. Geef les in modules 3 en laat elk van deze modules examineren door een instructeur van de rijschool die bevoegd is om de 3 examens af te nemen. Daarna volgt een finale examen bij het Cbr waarbij de examinator de resultaten van de 3 modules meeneemt. 3 onderdelen moeten voldoende zijn om te slagen.zo blijft alles binnen de eigen rijschool, leerling rijdt in de eigen auto. De module examinator moet wel een onafhankelijk persoon zijn. Dus een instructeur die opgeleid is tot module examinator.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.