Dit zijn de versoepelingen voor meerijden met examens bij het CBR

Met drie man in de auto mag vanwege het beroepsmatige karakter weer voor de examinator in opleiding, de RIS-begeleiding, WRM-stage en het examen directiechauffeur. Ook zijn er voor de AVB- en AM-examens versoepelingen. Dat meldt het CBR aan RijschoolPro. Dinsdag werd bekend dat ook de WRM-stagiair weer per direct mee mag rijden.

Naar aanleiding van de persconferentie op 14 januari heeft het CBR nog meer versoepelingen doorgevoerd. De RIS-begeleiding kan weer plaatsvinden en er mag tijdens examens weer meegereden worden door de examinator in opleiding. Ook het examen directiechauffeur kan weer plaatsvinden. Eerder maakte RijschoolPro al bekend dat ook de instructeur in opleiding weer mag meerijden. De versoepelingen zijn per direct van kracht.

Motor en brommer

De rijinstructeur mag op zijn eigen bromfiets meerijden met het AM2-examen en hoeft niet meer achter te blijven bij het examencentrum. Ook tijdens het AVB-examen mag de instructeur weer meelopen met de examinator. Het CBR meldt dat het AVD-examen in principe wordt afgenomen zonder rijinstructeur. “Maar we stellen geen examen uit. Is er geen CBR-portofoon beschikbaar, dan bepaalt de examinator of hij of zij desgevraagd de portofoon van de opleider kan gebruiken of dat de opleider meerijdt”, aldus het CBR.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Dit zijn de versoepelingen voor meerijden met examens bij het CBR”

Mart Kuiper|19.01.22|16:13

We zullen het maar weer op ” voortschrijdend inzicht ” houden dat bij AVD examens de instructeur in uitzonderingsgevallen toch mee mag of de rijschool porto ter beschikking kan stellen. Hard gelach voor de kandidaten wiens examens de afgelopen weken daardoor weer uitgesteld zijn. Want het is toch eigenlijk een hele simpele oplossing voor een zelf gecreëerd probleem…

Eelke Schokker|21.01.22|08:40

de werkelijkheid is anders. er word gezocht naar een reden om het examen te annuleren.
nog ff wat uit de kofferbak halen oops geen mondkapje. tja geen examen!
vervelend dat je mondkapje is afgezakt tijdens het examen. we gaan weer terug en doen als of je geen examen hebt gereden. dus geannuleerd.
collega die mee reed om beroepsmatig kennis op tedoen (15 voor luchten niet meer in de auto) ach geanuleerd!

Autorijschool Hoefijzer|27.01.22|07:41

Dus als ik een RIS-pet opzet mag ik meerijden en anders niet. ????
Vreemde redenatie.
Cees de Vos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.