Slimme rijopleiding vergroot kans op arbeidsmarkt voor mbo-studenten

MBO rijopleiding, simulator

MBO rijopleiding is gestart met een innovatieve rijopleiding voor studenten. MBO Amersfoort is de eerste mbo-instelling die haar studenten de kans biedt om op een efficiënte manier hun rijbewijs te halen tussen het les volgen door. De school stelt haar locatie beschikbaar voor dit nieuwe concept, omdat mbo-studenten meer kans hebben op de arbeidsmarkt met een rijbewijs op zak.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “Slimme rijopleiding vergroot kans op arbeidsmarkt voor mbo-studenten”

Gus K.|13.02.22|13:10

Laten we deze slimme rijopleiding ook toepassen op het creëren van slimme rijinstructeurs: de rijinstructeurs-in-opleiding gaan deze mbo-leerlingen rijlessen geven m.b.v. een rijsimulator (de virtual rijinstructeur wordt tijdelijk uitgeschakeld). Door deze werkwijze krijgen deze rijinstructeurs meer rijlesgeven-ervaringen dan de huidige praktische rijlessen die ze tijdens hun opleiding krijgen. Deze rijlessen-instructies worden opgenomen en besproken tijdens hun lessen.

Gus K.|15.02.22|13:00

Verantwoording: Tijdens de opleiding tot rijinstructeur krijg je onder meer een stageperiode waarbij je onder toezicht van een bevoegd rijinstructeur rijlessen gaat geven aan een rijbewijsleerling. Doordat je min of meer een theoretische opleiding tot rijinstructeur volgt, is het niet makkelijk de theoretische kennis die je tijdens de opleiding hebt verworven, in de praktijk toe te passen. Met de slimme rijinstructeur werkwijze (zie boven), zal je merken dat je beter rijles gaat geven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Slimme rijopleiding vergroot kans op arbeidsmarkt voor mbo-studenten | RijschoolPro

Slimme rijopleiding vergroot kans op arbeidsmarkt voor mbo-studenten

MBO rijopleiding, simulator

MBO rijopleiding is gestart met een innovatieve rijopleiding voor studenten. MBO Amersfoort is de eerste mbo-instelling die haar studenten de kans biedt om op een efficiënte manier hun rijbewijs te halen tussen het les volgen door. De school stelt haar locatie beschikbaar voor dit nieuwe concept, omdat mbo-studenten meer kans hebben op de arbeidsmarkt met een rijbewijs op zak.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

2 reacties op “Slimme rijopleiding vergroot kans op arbeidsmarkt voor mbo-studenten”

Gus K.|13.02.22|13:10

Laten we deze slimme rijopleiding ook toepassen op het creëren van slimme rijinstructeurs: de rijinstructeurs-in-opleiding gaan deze mbo-leerlingen rijlessen geven m.b.v. een rijsimulator (de virtual rijinstructeur wordt tijdelijk uitgeschakeld). Door deze werkwijze krijgen deze rijinstructeurs meer rijlesgeven-ervaringen dan de huidige praktische rijlessen die ze tijdens hun opleiding krijgen. Deze rijlessen-instructies worden opgenomen en besproken tijdens hun lessen.

Gus K.|15.02.22|13:00

Verantwoording: Tijdens de opleiding tot rijinstructeur krijg je onder meer een stageperiode waarbij je onder toezicht van een bevoegd rijinstructeur rijlessen gaat geven aan een rijbewijsleerling. Doordat je min of meer een theoretische opleiding tot rijinstructeur volgt, is het niet makkelijk de theoretische kennis die je tijdens de opleiding hebt verworven, in de praktijk toe te passen. Met de slimme rijinstructeur werkwijze (zie boven), zal je merken dat je beter rijles gaat geven.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.