CBR: mondkapje blijft verplicht bij examens en toetsen

CBR, foto van Promedia

De mondkapjesplicht blijft ook vanaf 25 februari nog gelden bij de tussentijdse toetsen, rijtesten en examens bij het CBR. Wel wordt de capaciteit voor het theorie-examen weer opgeschaald en komt er per 1 april een versoepeling voor het meerijden tijdens het AVD-examen, de tussentijdse toets en de RIS-toets.

De meeste coronamaatregelen gelden niet meer per 25 februari. Dat betekent dat de mondkapjesplicht bijna overal vervalt en de anderhalvemeterregel. Het mondkapje mag dan ook af op de CBR-locaties. Echter heeft het CBR besloten niet overal in mee te gaan. Tijdens examens, toetsen en rijtesten is het dragen van een mondkapje voorlopig nog verplicht in gesloten voertuigen.

Wat wel vervalt, is de controle op de mondkapjes tijdens de les. Momenteel kan de examinator nog besluiten het examen niet door te laten gaan als hij of zij ziet dat het mondkapje niet of onvoldoende wordt gedragen tijdens de rijles.

Meerijden

Het meerijden van instructeurs mag vanaf 1 april weer bij de tussentijdse toets en de RIS-toets. De motorinstructeur mag dan weer mee bij het motorexamen verkeersdeelneming (AVD). Op 15 maart is het volgende weegmoment. Dan kijkt het CBR wanneer er meer versoepelingen mogelijk zijn.

Gesprekken en bezoekers

De ontvangst- en eindgesprekken blijven voorlopig buiten. Wel worden vanaf 25 februari op alle locaties de deuren voor kandidaten en opleiders die gebruikmaken van de dienstverlening van het CBR geopend. Familie, vrienden en andere bezoekers worden gevraagd buiten te wachten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.