Extra opleiding tegen tekort aan instructeurs voor hulpdienstvoertuigen

Het is nog steeds moeilijk om in Nederland een instructeur te vinden met de juiste papieren om ambulance- politie- en brandweerchauffeurs op te leiden. Chauffeurs met een zogeheten OGS-pas mogen rijden in een voorrangsvoertuig. OGS staat voor Optische en Geluidssignalen, oftewel zwaailichten en sirenes. In Nieuwegein start deze zomer een nieuwe opleiding.

In Nederland zijn zo’n 15.000 bestuurders die met optische- en geluidssignalen rijden. Het gaat onder andere om de brandweer, ambulancediensten, huisartsenposten en het Rode Kruis. Bij de politie zijn de opleidingen vooral binnen de dienst zelf geregeld. Die krijgen rijonderricht van de OGS+ Rijdocent.

Bijscholing

De eisen rondom bijscholing zijn een aantal jaar geleden aangescherpt, waardoor er ook meer B- en C-rijinstructeurs met een OGS+ bevoegdheid nodig zijn in Nederland. Reeds in 2019 werd het tekort aan OGS-instructeurs aangekaart, destijds waren minimaal 500 instructeurs nodig.

Nieuwe opleiding

De VerkeersAcademie start vanaf vrijdag 3 juni de opleiding OGS Instructeur. “Met meer dan 50 jaar ervaring op zak, zetten we de stap naar de opleiding tot OGS omdat we uit de markt horen, dat er behoefte is aan een professionele opleiding op dit gebied.”

De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die al voldoende rijervaring met optische en geluidssignalen hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Extra opleiding tegen tekort aan instructeurs voor hulpdienstvoertuigen | RijschoolPro

Extra opleiding tegen tekort aan instructeurs voor hulpdienstvoertuigen

Het is nog steeds moeilijk om in Nederland een instructeur te vinden met de juiste papieren om ambulance- politie- en brandweerchauffeurs op te leiden. Chauffeurs met een zogeheten OGS-pas mogen rijden in een voorrangsvoertuig. OGS staat voor Optische en Geluidssignalen, oftewel zwaailichten en sirenes. In Nieuwegein start deze zomer een nieuwe opleiding.

In Nederland zijn zo’n 15.000 bestuurders die met optische- en geluidssignalen rijden. Het gaat onder andere om de brandweer, ambulancediensten, huisartsenposten en het Rode Kruis. Bij de politie zijn de opleidingen vooral binnen de dienst zelf geregeld. Die krijgen rijonderricht van de OGS+ Rijdocent.

Bijscholing

De eisen rondom bijscholing zijn een aantal jaar geleden aangescherpt, waardoor er ook meer B- en C-rijinstructeurs met een OGS+ bevoegdheid nodig zijn in Nederland. Reeds in 2019 werd het tekort aan OGS-instructeurs aangekaart, destijds waren minimaal 500 instructeurs nodig.

Nieuwe opleiding

De VerkeersAcademie start vanaf vrijdag 3 juni de opleiding OGS Instructeur. “Met meer dan 50 jaar ervaring op zak, zetten we de stap naar de opleiding tot OGS omdat we uit de markt horen, dat er behoefte is aan een professionele opleiding op dit gebied.”

De opleiding is vooral bedoeld voor mensen die al voldoende rijervaring met optische en geluidssignalen hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.