Volkswagen pompt 1 miljard in Europese fabriek elektrische auto’s

Volkswagen zet vaart achter de transformatie van het netwerk van autofabrieken. De nieuwste locatie waar vanaf nu ook elektrische auto’s worden gebouwd, is de fabriek in Emden, waar vandaag de eerste ID.4 van de band rolde.

Emden in de Duitse deelstaat Nedersaksen is de nieuwste hightech locatie voor elektrische auto’s. De Volkswagen Groep gaat er tot 2026 in totaal zo’n 21 miljard euro investeren en wil deze deelstaat daarmee tot hét centrum voor elektrische mobiliteit in Duitsland maken.

Na Zwickau is Emden nu de tweede Duitse fabriek voor elektrische Volkswagens. Het merk bouwt ook elektrische auto’s in twee Chinese fabrieken (Anting en Foshan). Later dit jaar start ook een productie van elektrische auto’s in Chattanooga (USA) en Hannover (Duitsland).

Volkswagen hoopt per jaar 1,2 miljoen elektrische auto’s te gaan verkopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.