Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen

Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen

Vervalsing van identiteitsbewijzen en rijbewijzen Foto: Unsplash

Een ambtenaar van de gemeente Den Haag is woensdag gearresteerd vanwege het maken van valse identiteitsbewijzen en rijbewijzen. De 32-jarige man is al de tweede Haagse ambtenaar die voor een soortgelijk vergrijp wordt opgepakt. 

De verdachte baliemedewerker was sinds maart werkzaam als uitzendkracht bij de gemeente Den Haag. De zaak kwam aan het rollen doordat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ontdekte dat de pasfoto voor een nieuw rijbewijs afweek van eerdere foto’s. De RDW deed hiervan melding bij de gemeente, die daarop aangifte deed bij de Rijksrecherche.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel valse documenten het gaat en voor wie de baliemedewerker deze zou hebben gemaakt. De gemeente Den Haag geeft aan dat het dienstverband met de uitzendkracht inmiddels is beëindigd.

Opnieuw vervalsing binnen gemeente

Het is niet de eerste keer dat een Haagse ambtenaar wordt opgepakt voor het maken van valse documenten. In juli van dit jaar kwam naar buiten dat een ambtenaar tussen 2009 en 2014 circa twintig valse paspoorten zou hebben gemaakt voor criminelen. Zo zou de vrouwelijke baliemedewerker onder andere een vals paspoort hebben geregeld voor Ridouan Taghi. De vrouw zit op dit moment vast. Het proces tegen haar wordt op 28 november 2022 en 1 december 2023 gehouden.

Vanwege deze eerdere zaak had Gemeente Den Haag de regels al aangescherpt, maar deze worden nu nog strenger. Zo zullen er extra maatregelen worden voorbereid, zoals de aanscherping van de werving en screening van nieuwe medewerkers. Aanvullend zal er worden gekeken naar de implementatie van gezichtsherkenning- en vergelijkingsapparatuur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen | RijschoolPro
Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen

Haagse ambtenaar verdacht van leveren valse rijbewijzen

Vervalsing van identiteitsbewijzen en rijbewijzen Foto: Unsplash

Een ambtenaar van de gemeente Den Haag is woensdag gearresteerd vanwege het maken van valse identiteitsbewijzen en rijbewijzen. De 32-jarige man is al de tweede Haagse ambtenaar die voor een soortgelijk vergrijp wordt opgepakt. 

De verdachte baliemedewerker was sinds maart werkzaam als uitzendkracht bij de gemeente Den Haag. De zaak kwam aan het rollen doordat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) ontdekte dat de pasfoto voor een nieuw rijbewijs afweek van eerdere foto’s. De RDW deed hiervan melding bij de gemeente, die daarop aangifte deed bij de Rijksrecherche.

Het is nog niet duidelijk om hoeveel valse documenten het gaat en voor wie de baliemedewerker deze zou hebben gemaakt. De gemeente Den Haag geeft aan dat het dienstverband met de uitzendkracht inmiddels is beëindigd.

Opnieuw vervalsing binnen gemeente

Het is niet de eerste keer dat een Haagse ambtenaar wordt opgepakt voor het maken van valse documenten. In juli van dit jaar kwam naar buiten dat een ambtenaar tussen 2009 en 2014 circa twintig valse paspoorten zou hebben gemaakt voor criminelen. Zo zou de vrouwelijke baliemedewerker onder andere een vals paspoort hebben geregeld voor Ridouan Taghi. De vrouw zit op dit moment vast. Het proces tegen haar wordt op 28 november 2022 en 1 december 2023 gehouden.

Vanwege deze eerdere zaak had Gemeente Den Haag de regels al aangescherpt, maar deze worden nu nog strenger. Zo zullen er extra maatregelen worden voorbereid, zoals de aanscherping van de werving en screening van nieuwe medewerkers. Aanvullend zal er worden gekeken naar de implementatie van gezichtsherkenning- en vergelijkingsapparatuur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.