Uitlegvideo met dronebeelden voor ‘toets besloten terrein’

Uitlegvideo met dronebeelden voor ‘toets besloten terrein’

De drone die gebruikt wordt voor het maken van de video Foto: DON Opleidingen

Om in te spelen op de nieuwe ‘Toets besloten terrein’ heeft DON Opleidingen met behulp van dronebeelden een video gemaakt die kandidaten voor het C1- of C-rijbewijs meer inzichten biedt in hun rijgedrag. De toets is per 1 oktober 2022 gewijzigd zodat deze beter aansluit op de beroepspraktijk en, meer dan voorheen, een beroep doet op het eigen inzicht van kandidaten.

Het is niet de eerste keer dat DON Opleidingen een video maakt om haar kandidaten met beeld te ondersteunen. Twee jaar geleden werd er een soortgelijke video gemaakt, die inmiddels 17.000 keer bekeken is en veel positieve reacties heeft opgeleverd. “Het is vanzelfsprekend om deze nieuwe toets op eenzelfde manier in beeld te brengen”, vertelt instructeur Jelle Verbeek aan Transport Online.

“Dankzij de beelden van de drone bekijk je de toets vanuit een bijzonder perspectief. Je ziet de markeringen, pylonen en stokken op het terrein veel duidelijker. Daarnaast laten we een leerling met behulp van tekst en duidelijke aanwijzingen precies zien waar hij of zij op moet letten”, aldus Jelle.

Nieuwe toets besloten terrein

De vernieuwde toets is door het CBR ontwikkeld in samenwerking met een werkgroep van opleiders. Het doel ervan is om beter aan te sluiten op de beroepspraktijk en meer een beroep te doen op het eigen inzicht van de kandidaat. Er zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van hoe de toets er in eerste instantie uitzag. Zo gaat het aantal scenario’s van zeven naar elf en mag er tijdens de gehele toets geen enkel obstakel geraakt worden. Ook niet bij het corrigeren en/of positioneren. Daarnaast staat het begin- en eindpunt van de scenario’s vast, maar is de route vrij.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.