Ex-examinator Karel Arzt organiseert symposium voor rijschoolbranche

Ex-examinator Karel Arzt organiseert symposium voor rijschoolbranche

Karel Arzt Foto: Karel Arzt

Ex-examinator Karel Arzt organiseert op zondag 15 januari 2023 een symposium voor de rijschoolbranche. De vele positieve reacties op zijn in oktober gepubliceerde boek ‘examinatoren zijn net mensen’, hebben hem gemotiveerd om meer te ondernemen binnen de branche.

Het symposium vindt plaats in het Glaspaleis in Heerlen en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de bijeenkomst krijgen bezoekers de kans om kennis te maken met bijzondere sprekers die raakvlak hebben met het vakgebied van de rijschoolbranche. Een van deze gastsprekers is Jeffrey Wijkhuisen, coach binnen Passie & Autisme. Daarnaast is het streven om een spreker van de Verkeerspolitie uit te nodigen en iemand aan het woord te laten over de onderwerpen faalangst en perfectionisme. Ook Karel zelf zal een lezing geven vanuit zijn eigen ervaring als karakteranalist en examinator.

“Het wordt een inspirerende dag met veel nieuwe inzichten. Gasten kunnen ervaren hoe specifieke doelgroepen denken en handelen, krijgen meer inzicht in onze multiculturele samenleving en worden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen in de branche”, vertelt Karel. “Ik verwacht een sfeer van herkenning en verbinding.”

Over Karel

Karel is 35 jaar examinator geweest bij het CBR en is daarnaast karakteranalist bij zijn eigen bedrijf ‘Kijk Anders’. Hij leert men hier op een andere manier naar mensen en hun gedrag te kijken. “Niet alleen via je eigen referentiekader, maar juist verder kijken dan je neus lang is. Kijken naar hoe verschillend individuen zijn en over welke valkuilen en karaktereigenschappen ze beschikken. Als examinator doe je niets anders: ieder uur een nieuwe kandidaat die weer anders is dan die van het uur daarvoor en dus ook behoefte heeft aan een andere aanvliegroute”, aldus Karel. Deze combinatie van kennis en kunde heeft hij onlangs gebundeld in zijn boek ‘examinatoren zijn net mensen’.

Enthousiast geworden over het symposium? Kaarten zijn te bestellen via [email protected]

Misschien ook interessant:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.