Einde van een tijdperk: rijschool Oscar Palm uit Epe na 29 jaar failliet

Einde van een tijdperk: rijschool Oscar Palm uit Epe na 29 jaar failliet

De vrachtwagen van de rijschool van Oscar Foto: Oscar Palm

Rijschool Oscar Palm uit Epe heeft na 29 jaar faillissement aangevraagd en maakt vanaf 1 januari een doorstart via Verkeersschool Wesseldijk. De rechtbank Gelderland sprak het faillissement vlak voor de kerst uit. Voor de leerlingen en het personeel van Oscar Palm zijn de gevolgen minimaal: zij kunnen grotendeels terecht bij de verkeersschool.

“Het ging niet meer”, vertelt Hanneke Schouten, manager van de rijschool en partner van Oscar Palm, dinsdag aan De Stentor. “We hadden last van hoog ziekteverzuim en te weinig personeel. We konden geen nieuwe medewerkers meer vinden.”

Ondanks dat het stel besloten heeft om zelf niet over te gaan naar Verkeersschool Wesseldijk, betekent dat niet dat zij stil gaan zitten. Rijschoolhouder Oscar examineert nog meerdere dagen per week bij het IBKI en zal zich daarnaast gaan richten op iets waar hij al langere tijd van droomde. Hij wil op deeltijdbasis aan de slag als touringcarchauffeur, schrijft de regionale krant.

Van de in totaal negentien mensen die bij de rijschool van Oscar Palm in dienst zijn, krijgt zo’n 80 procent een nieuwe arbeidsovereenkomst bij Verkeersschool Wesseldijk.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.