VVRI: ‘Geldigheid theorie- en AVB-certificaat moet per direct verlengd worden’

VVRI: ‘Geldigheid verlengen van theorie- en AVB-certificaat is noodzakelijk’

De VVRI roept op tot verandering Foto: VVRI

De Vereniging voor Rijscholen en Rijinstructeurs (VVRI) roept op de geldigheid van het theorie- en AVB-certificaat per direct te verlengen. Volgens de branchevereniging komt de geldigheid niet overeen met de lange wachttijden bij het CBR.

“Rijscholen uit het hele land komen met het reserveren van het laatste examen in de knel”, zegt Ramzy Othman, vicevoorzitter van de VVRI. Er is volgens de branchevereniging dan ook direct actie nodig om deze problemen op te lossen.

“Het voorstel is om beide certificaten met zes maanden te verlengen. Het theoriecertificaat zal dan van circa anderhalf naar twee jaar geldigheid gaan. Voor de AVB geldt dan een verlenging van één naar twee jaar”, aldus Othman.

Ook wat betreft de 10-weken-maatregel, die inhoudt dat een kandidaat na twee keer zakken tien weken moet wachten op een herexamen, moet volgens de vicevoorzitter worden geschrapt. Al eerder vroeg de branchevereniging aandacht voor deze kwestie, waarna de maatregel van 15 naar 10 weken werd versoepeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VVRI: ‘Geldigheid verlengen van theorie- en AVB-certificaat is noodzakelijk’ | RijschoolPro
VVRI: ‘Geldigheid theorie- en AVB-certificaat moet per direct verlengd worden’

VVRI: ‘Geldigheid verlengen van theorie- en AVB-certificaat is noodzakelijk’

De VVRI roept op tot verandering Foto: VVRI

De Vereniging voor Rijscholen en Rijinstructeurs (VVRI) roept op de geldigheid van het theorie- en AVB-certificaat per direct te verlengen. Volgens de branchevereniging komt de geldigheid niet overeen met de lange wachttijden bij het CBR.

“Rijscholen uit het hele land komen met het reserveren van het laatste examen in de knel”, zegt Ramzy Othman, vicevoorzitter van de VVRI. Er is volgens de branchevereniging dan ook direct actie nodig om deze problemen op te lossen.

“Het voorstel is om beide certificaten met zes maanden te verlengen. Het theoriecertificaat zal dan van circa anderhalf naar twee jaar geldigheid gaan. Voor de AVB geldt dan een verlenging van één naar twee jaar”, aldus Othman.

Ook wat betreft de 10-weken-maatregel, die inhoudt dat een kandidaat na twee keer zakken tien weken moet wachten op een herexamen, moet volgens de vicevoorzitter worden geschrapt. Al eerder vroeg de branchevereniging aandacht voor deze kwestie, waarna de maatregel van 15 naar 10 weken werd versoepeld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.