Straks misschien geen T-rijbewijs meer nodig voor voertuigen tot 3,5 ton

Straks misschien geen T-rijbewijs meer nodig voor voertuigen tot 3,5 ton

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Voor voertuigen tot 3,5 ton, zoals een gazonmaaier, is in de toekomst waarschijnlijk geen T-rijbewijs meer nodig. Of een B-rijbewijs voortaan voldoende is of dat er een ‘T-light-rijbewijs’ in het leven wordt geroepen, is nog onduidelijk.

Dat meldt het (online) vakblad Trekker. Door het eventueel veranderen van deze regel willen het RDW, Rijkswaterstaat, Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het CBR de arbeidstekorten op bouwplaatsen en in gemeenten oplossen. Volgens deze instanties vinden veel werknemers van sociale werkplaatsen het namelijk moeilijk om het huidige T-rijbewijs te halen of kunnen zij het simpelweg niet betalen, schrijft het vakblad.

T-light-rijbewijs

De instanties willen er dus voor zorgen dat mensen voortaan kunnen rijden met een minishovel, gazonmaaier of poepzuiger, door bijvoorbeeld een ‘T-light-rijbewijs’ in het leven te roepen. “Omdat hier een wetswijziging voor nodig is, is de verwachting dat dit nog enkele jaren duurt”, meldt het vakblad. “De gesprekken lopen nog. Met name over wetgeving omtrent verzekeringen en Arbo zijn er meningsverschillen die eerst moeten worden opgelost.”

Hoe rijscholen in het vervolg om moeten gaan met dit eventuele T-light-rijbewijs staat volgens het blad dan ook nog ter discussie. Maar, het huidige T-rijbewijs verandert niet en blijft bestaan. Voor huidige en toekomstige houders van een trekkerrijbewijs blijft de situatie dus ongewijzigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Straks misschien geen T-rijbewijs meer nodig voor voertuigen tot 3,5 ton | RijschoolPro
Straks misschien geen T-rijbewijs meer nodig voor voertuigen tot 3,5 ton

Straks misschien geen T-rijbewijs meer nodig voor voertuigen tot 3,5 ton

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Voor voertuigen tot 3,5 ton, zoals een gazonmaaier, is in de toekomst waarschijnlijk geen T-rijbewijs meer nodig. Of een B-rijbewijs voortaan voldoende is of dat er een ‘T-light-rijbewijs’ in het leven wordt geroepen, is nog onduidelijk.

Dat meldt het (online) vakblad Trekker. Door het eventueel veranderen van deze regel willen het RDW, Rijkswaterstaat, Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het CBR de arbeidstekorten op bouwplaatsen en in gemeenten oplossen. Volgens deze instanties vinden veel werknemers van sociale werkplaatsen het namelijk moeilijk om het huidige T-rijbewijs te halen of kunnen zij het simpelweg niet betalen, schrijft het vakblad.

T-light-rijbewijs

De instanties willen er dus voor zorgen dat mensen voortaan kunnen rijden met een minishovel, gazonmaaier of poepzuiger, door bijvoorbeeld een ‘T-light-rijbewijs’ in het leven te roepen. “Omdat hier een wetswijziging voor nodig is, is de verwachting dat dit nog enkele jaren duurt”, meldt het vakblad. “De gesprekken lopen nog. Met name over wetgeving omtrent verzekeringen en Arbo zijn er meningsverschillen die eerst moeten worden opgelost.”

Hoe rijscholen in het vervolg om moeten gaan met dit eventuele T-light-rijbewijs staat volgens het blad dan ook nog ter discussie. Maar, het huidige T-rijbewijs verandert niet en blijft bestaan. Voor huidige en toekomstige houders van een trekkerrijbewijs blijft de situatie dus ongewijzigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.