Rijinstructeur negeert intrekken bevoegdheid, politie pakt lesauto af

Rijinstructeur negeert intrekken bevoegdheid, politie pakt lesauto af

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

De politie heeft donderdag de lesauto van een rijinstructeur uit Haarlem in beslag genomen. Het IBKI had het bevoegdheidscertificaat van de 38-jarige instructeur ingetrokken, omdat hij zich herhaaldelijk schuldig had gemaakt aan diverse verkeersovertredingen. Maar desondanks bleef hij zijn werkzaamheden uitvoeren. 

Dat meldt de politie donderdag. De rijinstructeur in kwestie is in de jaren 2019 tot en met 2022 meerdere malen bekeurd, wat voor de politie reden was een melding te maken bij het IBKI. Deze besloot vervolgens eind januari het bevoegdheidscertificaat van de instructeur in te trekken, maar dit weerhield hem er niet van om door te gaan met zijn werkzaamheden. Op 1 februari werd hij daardoor opnieuw staande gehouden. Donderdag 23 februari is de instructeur nogmaals door de politie gestopt en is de lesauto in beslag genomen.

De rijinstructeur kan ‘de nodige bekeuringen’ verwachten, meldt de politie. Of en wanneer de lesauto wordt teruggegeven, beslist het Openbaar Ministerie later.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.