CBR adviseert prestatieladder niet in te voeren

CBR besluit prestatieladder toch niet in te voeren

Het hoofdkantoor van het CBR in Rijswijk Foto: Else van Andel/RijschoolPro

Het CBR adviseert het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) om de prestatieladder niet in te voeren. De uitvoering zou te ingewikkeld, te kostbaar en niet te controleren zijn. De instantie geeft aan op zoek te gaan naar andere manieren om rijscholen te stimuleren de kwaliteit hoog te houden.

Het CBR heeft begin 2022 een voorstel gedaan aan het Ministerie van I&W voor het invoeren van een zogeheten prestatieladder. Door middel van dit instrument zouden goed presterende rijscholen voordelen krijgen en rijscholen met een laag slagingspercentage worden aangespoord hun rijopleiding te verbeteren.

Naar aanleiding van dit voorstel heeft het ministerie het CBR gevraagd te toetsen of een prestatieladder ook daadwerkelijk uitvoerbaar is. Uit deze toetsing is naar voren gekomen dat de uitvoering van een dergelijk instrument te ingewikkeld en te kostbaar wordt. Daarnaast kan volgens het CBR niet worden uitgesloten dat rijscholen zich aan de prestatieladder kunnen onttrekken.

Het ministerie neemt het advies ter harte en heeft maandag de Tweede Kamer geïnformeerd.

Alternatieven

Het CBR geeft aan dat zowel zij als de brancheverenigingen het aanpakken van onder de maat presterende rijscholen nog steeds hoog op de agenda hebben staan. Samen gaan zij dan ook op zoek naar alternatieven om rijscholen te stimuleren de kwaliteit hoog te houden. De Koepel Rijopleiding en Verkeersveiligheid (KRV) heeft bevestigd de komende tijd met voorstellen voor alternatieven te komen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.