IBKI keurt twee nieuwe WRM-bijscholingen goed

IBKI keurt twee nieuwe WRM-bijscholingen goed

De bevoegdheidspas van het IBKI Foto: IBKI

Het IBKI keurt twee nieuwe WRM-bijscholingen goed, die binnenkort door instructeurs gevolgd kunnen gaan worden. Het gaat om bijscholing 69: ‘Het verbeteren van slagingspercentages’ en 70: ‘Een gezonde en verantwoorde bedrijfsvoering’. Beide bijscholingen duren twee dagdelen.

Bijscholing 69 brengt instructeurs in twee dagdelen kennis bij over verscheidene thema’s die samenhangen met het slagingspercentage. Zo is een van de leerdoelen om te leren verklaren op welke wijze je ouders kunt betrekken bij het rijles-leertraject. Ook moet een instructeur na de bijscholing weten te verklaren wat de tien meest gemaakte fouten tijdens het praktijkexamen zijn.

Bijscholing 70 staat in het teken van een verantwoorde financiële bedrijfsvoering van een rijschool. In twee dagdelen leert een instructeur alles over zaken als het hanteren van een verantwoorde lesprijs, de belangrijkste inkomsten en welke verzekeringen van belang zijn bij het hebben van een eigen rijschool.

Certificering en opleiders

Voordat een WRM-bijscholing door rijinstructeurs kan worden gevolgd, moeten opleiders een certificeringsaanvraag indienen. “Een potentiële opleider moet een aantal zaken bij ons aanleveren, zoals docentgegevens en een opleidingsplan. Wij gaan die zaken doornemen en als er aan alle eisen wordt voldaan, wordt de aanvraag goedgekeurd en mag de opleider de bijscholing aan gaan bieden”, legt Rob Sauvé van het IBKI uit.

Voor WRM-bijscholing 69 zijn er op dit moment vier opleiders die de theorie mogen overbrengen op rijinstructeurs, namelijk De VerkeersAcademie, Rijinstructeur by Jongepier, VRO Traffic Masters en Osseforth. Voor bijscholing 70 zijn er op dit moment nog geen certificeringsaanvragen ingediend door opleiders, wat inhoudt dat de cursus nog niet door instructeurs gevolgd kan worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.