Boudewijn Pijnappel nieuwe voorzitter LBKR

Boudewijn Pijnappel nieuwe voorzitter LBKR

Jos Post (links) en Boudewijn Pijnappel (rechts) Foto: LBKR

Na circa zes jaar voorzitter te zijn geweest van de Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) geeft Jos Post het stokje over aan Boudewijn Pijnappel. De nieuwe voorzitter wil zich inzetten voor de leden en voor een beter imago binnen de rijschoolbranche.

Pijnappel was in 2009 mede verantwoordelijk voor de oprichting van de Vereniging Rijschool Belang (VRB) en heeft vervolgens zeven jaar plaatsgenomen in het bestuur van deze branchevereniging. Dit maakt hem geen onbekende in de rijschoolbranche. Inmiddels is hij alweer enkele tijd actief voor de LBKR en geeft hij aan dat de rijschoolwereld hem erg aan het hart gaat. “Als voorzitter van de LBKR – en als praktiserend rijschoolhouder – zal ik mij vooral voor de belangen van de LBKR-leden inzetten. Daarnaast vind ik het ook zeer belangrijk om een steentje bij te kunnen dragen aan een beter imago binnen de rijschoolwereld, die wij met velen van ons zeker verdienen”, aldus Pijnappel.

“Een belangrijk speerpunt van de LBKR is de praktijkbegeleiding van het IBKI, deze moet flink op de schop door het praktijkgerichter te maken en zonder zware sanctie, zodat er draagvlak ontstaat in de rijschoolbranche”, vervolgt Pijnappel. Daarnaast is de nieuwe voorzitter van mening dat er maatregelen moeten komen voor collega-rijschoolhouders die het ‘minder nauw nemen met het opleiden van hun kandidaten en het runnen van hun rijschool’.

Hoewel Post het voorzitterschap nu officieel heeft overgedragen, blijft hij op de achtergrond actief via de Raad van Toezicht van het LBKR.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.