Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid
toevalstreffer

Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De Verkeerspolitie Limburg heeft dinsdagmiddag een motorinstructeur betrapt die niet bevoegd was om les te geven. De situatie kwam aan het licht toen een instructeur en zijn twee cursisten door een videoauto werden gecontroleerd. “De instructeur kan een boete verwachten van enkele honderden euro’s”, meldt de politie.

“De cursisten wisten uiteraard van niets en kwamen zojuist van hun examen af”, schrijft de politie op sociale media. “Schroom daarom niet om de bevoegdheid van je instructeur te checken op de website van het IBKI. Je bent namelijk tijdens het lessen niet verzekerd als je instructeur niet bevoegd is. En, je kan worden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.”

Schuld

De branche reageert massaal op het bericht van de verkeerspolitie. De een legt de schuld bij het CBR die de bevoegdheid van de instructeur in kwestie niet gecontroleerd zou hebben. Anderen verwachten juist dat de instructeur niet met zijn kandidaten mee naar binnen gaat en een controle van de WRM-pas daarom onmogelijk was.

De politie noemt het voorval in Limburg een ‘toevalstreffer’ en verzoekt de branche een melding te maken wanneer zij het vermoeden hebben dat iemand niet bevoegd is om les te geven. “Liever horen wij van u waar we deze personen moeten zoeken. Met uw hulp kost het minder tijd en inspanning.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid”

[email protected]|24.08.23|13:37

“De cursisten wisten uiteraard van niets en kwamen zojuist van hun examen af”.Een motor examen kandidaat mag op dag van examen heel de dag “alleen” rijden zonder instructeur.Een examinator is ook geen motorinstructeur

Luc Sluimer|25.08.23|09:38

Het is niet de schuld van het CBR. Dit is een taak van de politie. Dat de politie onvoldoende mensen heeft is jammer maar het CBR is er om examens af te nemen, geen opsporings organisatie.

Mart Kuiper|26.08.23|15:39

J.soekhnandan, ik mag toch hopen dat je geen wrm instructeur bent. Zo ja, dan hier het bewijs waarom onze branche eens gied binnenstebuiten gekeerd moet worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid | RijschoolPro
Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid
toevalstreffer

Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

De Verkeerspolitie Limburg heeft dinsdagmiddag een motorinstructeur betrapt die niet bevoegd was om les te geven. De situatie kwam aan het licht toen een instructeur en zijn twee cursisten door een videoauto werden gecontroleerd. “De instructeur kan een boete verwachten van enkele honderden euro’s”, meldt de politie.

“De cursisten wisten uiteraard van niets en kwamen zojuist van hun examen af”, schrijft de politie op sociale media. “Schroom daarom niet om de bevoegdheid van je instructeur te checken op de website van het IBKI. Je bent namelijk tijdens het lessen niet verzekerd als je instructeur niet bevoegd is. En, je kan worden bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.”

Schuld

De branche reageert massaal op het bericht van de verkeerspolitie. De een legt de schuld bij het CBR die de bevoegdheid van de instructeur in kwestie niet gecontroleerd zou hebben. Anderen verwachten juist dat de instructeur niet met zijn kandidaten mee naar binnen gaat en een controle van de WRM-pas daarom onmogelijk was.

De politie noemt het voorval in Limburg een ‘toevalstreffer’ en verzoekt de branche een melding te maken wanneer zij het vermoeden hebben dat iemand niet bevoegd is om les te geven. “Liever horen wij van u waar we deze personen moeten zoeken. Met uw hulp kost het minder tijd en inspanning.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

3 reacties op “Verkeerspolitie Limburg betrapt instructeur zonder WRM-bevoegdheid”

[email protected]|24.08.23|13:37

“De cursisten wisten uiteraard van niets en kwamen zojuist van hun examen af”.Een motor examen kandidaat mag op dag van examen heel de dag “alleen” rijden zonder instructeur.Een examinator is ook geen motorinstructeur

Luc Sluimer|25.08.23|09:38

Het is niet de schuld van het CBR. Dit is een taak van de politie. Dat de politie onvoldoende mensen heeft is jammer maar het CBR is er om examens af te nemen, geen opsporings organisatie.

Mart Kuiper|26.08.23|15:39

J.soekhnandan, ik mag toch hopen dat je geen wrm instructeur bent. Zo ja, dan hier het bewijs waarom onze branche eens gied binnenstebuiten gekeerd moet worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.