Limburgse rijschoolhouder organiseert informatieavond alcohol en drugs in het verkeer
bewustwording

Limburgse rijschoolhouder organiseert informatieavond alcohol en drugs in het verkeer

Wim wil mensen niet op de vingers tikken, maar bewust maken van de gevaren Foto: Wim Ummenthum

Limburgse rijschoolhouder Wim Ummenthum organiseert op dinsdag 24 oktober een informatieavond over alcohol en drugs in het verkeer. De gratis bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapshuis De Hamar in Belfeld en is bedoeld om leerlingen en ouders te informeren over de gevolgen en gevaren van drank- en drugsgebruik.

Het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer bij zowel rijbewijsbezitters als leerlingen is een steeds groter probleem, meldt De Limburger onlangs. Zo komt het onder andere steeds vaker voor dat leerlingen op zaterdagochtend in de lesauto stappen, nadat ze op vrijdagavond een feestje hebben gehad. Of dat ze rijles volgen op maandagochtend, nadat ze op zaterdagavond drugs hebben gebruikt. Daarom vond rijschoolhouder Wim het hoog tijd om de cursus, die hij al jaren geeft op MBO’s in Nederland, ook aan te bieden binnen de rijschoolbranche.

De informatieavond in het Gemeenschapshuis in Belfeld heeft plaats voor 50 tot 70 deelnemers en de eerste aanmeldingen stromen nu binnen. Het is niet de bedoeling om de jongeren en hun ouders van 19.30 tot 21.30 uur de les te lezen, zegt Wim. Daarom combineert hij de feitelijke informatie met de praktijk. Zo neemt hij bijvoorbeeld (lege) lachgaspatronen mee en moeten deelnemers proberen een toren te bouwen met blokken terwijl ze een drugsbril dragen. Ook maakt hij gebruik van video’s om de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer inzichtelijk te maken.

Wim hoopt de cursus in het vervolg vaker aan te kunnen bieden binnen de rijschoolbranche en is dan ook bezig met sponsoren om de cursus voor iedereen toegankelijk te kunnen houden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Limburgse rijschoolhouder organiseert informatieavond alcohol en drugs in het verkeer | RijschoolPro
Limburgse rijschoolhouder organiseert informatieavond alcohol en drugs in het verkeer
bewustwording

Limburgse rijschoolhouder organiseert informatieavond alcohol en drugs in het verkeer

Wim wil mensen niet op de vingers tikken, maar bewust maken van de gevaren Foto: Wim Ummenthum

Limburgse rijschoolhouder Wim Ummenthum organiseert op dinsdag 24 oktober een informatieavond over alcohol en drugs in het verkeer. De gratis bijeenkomst vindt plaats in Gemeenschapshuis De Hamar in Belfeld en is bedoeld om leerlingen en ouders te informeren over de gevolgen en gevaren van drank- en drugsgebruik.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.