Alexander Pechtold officieel herbenoemd als algemeen directeur CBR
Alexander Pechtold ter plaatse

CBR sluit locatie Enschede tijdelijk na aanhoudende intimidatie

Pechtold kijkt volgens het CBR uit naar de voortzetting van zijn werk Foto: CBR

Het CBR heeft besloten vandaag en morgen geen praktijkexamens meer af te nemen op examenlocatie Enschede. Deze noodmaatregel is het resultaat van aanhoudende incidenten en bedreigingen door een oud-rijschoolhouder en zijn compagnon.

“Wij hebben dit besluit genomen, omdat we staan voor de veiligheid van kandidaten, opleiders en onze mensen. Alle acties die we tot nu toe hebben ondernomen hebben niet tot resultaat geleid. We zetten nu in op een korte afkoelperiode”, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold. “Het is een rigoureuze maatregel die we met pijn in ons hart nemen, maar dit kan zo echt niet meer. We hebben nauw contact met de burgemeester en politie om tot een oplossing van dit slepende probleem te komen.”

Examens verstoord

De kwestie sleept al twee jaar. Een oud-rijschoolhouder en zijn compagnon verstoren met grote regelmaat praktijkexamens die daardoor moeten worden afgebroken. Daar hebben kandidaten, rijopleiders en ook de examinatoren niet alleen veel last van, ze voelen zich met regelmaat geïntimideerd.

Er zijn gesprekken gevoerd, het CBR is in rechtszaken in het gelijk gesteld. Er zijn extra beveiligers ingehuurd en er zijn in het voorjaar schermen geplaatst rond het pand.

Al deze maatregelen leiden er niet toe dat de oud-rijschoolhouder zijn acties staakt. Integendeel. De laatste weken nemen de acties in hevigheid toe.

Enorme impact

Het CBR stelt alles in het werk om de gevolgen zo klein mogelijk te houden. Kandidaten en opleiders worden vandaag geïnformeerd over wanneer en waar ze een nieuw praktijkexamen kunnen doen. Het nieuwe praktijkexamen is uiteraard voor rekening van het CBR.

Theorie-examens

De theorie-examens gaan voorlopig wel door. Deze worden binnen afgenomen in een afgesloten locatie. Om de veiligheid te garanderen heeft het CBR heeft hiervoor extra beveiligers ingeschakeld. Alexander Pechtold is vandaag aanwezig op de locatie Enschede om te spreken over de veiligheid.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR sluit locatie Enschede tijdelijk na aanhoudende intimidatie | RijschoolPro
Alexander Pechtold officieel herbenoemd als algemeen directeur CBR
Alexander Pechtold ter plaatse

CBR sluit locatie Enschede tijdelijk na aanhoudende intimidatie

Pechtold kijkt volgens het CBR uit naar de voortzetting van zijn werk Foto: CBR

Het CBR heeft besloten vandaag en morgen geen praktijkexamens meer af te nemen op examenlocatie Enschede. Deze noodmaatregel is het resultaat van aanhoudende incidenten en bedreigingen door een oud-rijschoolhouder en zijn compagnon.

“Wij hebben dit besluit genomen, omdat we staan voor de veiligheid van kandidaten, opleiders en onze mensen. Alle acties die we tot nu toe hebben ondernomen hebben niet tot resultaat geleid. We zetten nu in op een korte afkoelperiode”, zegt CBR-directeur Alexander Pechtold. “Het is een rigoureuze maatregel die we met pijn in ons hart nemen, maar dit kan zo echt niet meer. We hebben nauw contact met de burgemeester en politie om tot een oplossing van dit slepende probleem te komen.”

Examens verstoord

De kwestie sleept al twee jaar. Een oud-rijschoolhouder en zijn compagnon verstoren met grote regelmaat praktijkexamens die daardoor moeten worden afgebroken. Daar hebben kandidaten, rijopleiders en ook de examinatoren niet alleen veel last van, ze voelen zich met regelmaat geïntimideerd.

Er zijn gesprekken gevoerd, het CBR is in rechtszaken in het gelijk gesteld. Er zijn extra beveiligers ingehuurd en er zijn in het voorjaar schermen geplaatst rond het pand.

Al deze maatregelen leiden er niet toe dat de oud-rijschoolhouder zijn acties staakt. Integendeel. De laatste weken nemen de acties in hevigheid toe.

Enorme impact

Het CBR stelt alles in het werk om de gevolgen zo klein mogelijk te houden. Kandidaten en opleiders worden vandaag geïnformeerd over wanneer en waar ze een nieuw praktijkexamen kunnen doen. Het nieuwe praktijkexamen is uiteraard voor rekening van het CBR.

Theorie-examens

De theorie-examens gaan voorlopig wel door. Deze worden binnen afgenomen in een afgesloten locatie. Om de veiligheid te garanderen heeft het CBR heeft hiervoor extra beveiligers ingeschakeld. Alexander Pechtold is vandaag aanwezig op de locatie Enschede om te spreken over de veiligheid.

Lees ook:

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.