RDW: nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni
10 jaar later

RDW: nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni

De afgifte van het conformiteitsbewijs wordt daarnaast afgeschaft Foto's: RDW

De RDW verandert per half juni het kentekenbewijs. De pas krijgt een nieuw uiterlijk, andere veiligheidskenmerken, een andere achterkant en een nieuwe contactchip. Eerder uitgegeven kentekenbewijzen blijven geldig.

Tien jaar nadat de RDW het kentekenbewijs op creditcardformaat introduceerde, worden het uiterlijk en een aantal andere kenmerken veranderd. “Al zijn deze veiligheidskenmerken niet allemaal met het blote oog te zien of te voelen. Je hebt bijvoorbeeld een uv-lamp nodig”, vertelt Gert Jan Holland, divisiemanager Registratie & Informatie bij de RDW.

Een aantal van de wijzigingen die op het nieuwe kentekenbewijs te vinden zijn.

“Een andere opvallende wijziging is de achterzijde van het kentekenbewijs. Hier staan alleen de gegevens die verplicht en van toepassing zijn voor de betreffende voertuigcategorie. Het aantal staanplaatsen zie je bijvoorbeeld niet meer terug op het kentekenbewijs van een aanhangwagen of auto”, vervolgt Holland.

Conformiteitsbewijs

Het conformiteitsbewijs, waarop de toegestane afmetingen, gewichten en trekgegevens van het voertuig staan, wordt afgeschaft. De gewichten en trekgegevens van het voertuig komen vanaf half juni op het kentekenbewijs te staan. Het conformiteitsbewijs voor aanhangwagens en opleggers van meer dan 3500 kg en van zware bedrijfsauto’s en bussen blijft bestaan.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RDW: nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni | RijschoolPro
RDW: nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni
10 jaar later

RDW: nieuwe versie kentekenbewijs vanaf half juni

De afgifte van het conformiteitsbewijs wordt daarnaast afgeschaft Foto's: RDW

De RDW verandert per half juni het kentekenbewijs. De pas krijgt een nieuw uiterlijk, andere veiligheidskenmerken, een andere achterkant en een nieuwe contactchip. Eerder uitgegeven kentekenbewijzen blijven geldig.

Tien jaar nadat de RDW het kentekenbewijs op creditcardformaat introduceerde, worden het uiterlijk en een aantal andere kenmerken veranderd. “Al zijn deze veiligheidskenmerken niet allemaal met het blote oog te zien of te voelen. Je hebt bijvoorbeeld een uv-lamp nodig”, vertelt Gert Jan Holland, divisiemanager Registratie & Informatie bij de RDW.

Een aantal van de wijzigingen die op het nieuwe kentekenbewijs te vinden zijn.

“Een andere opvallende wijziging is de achterzijde van het kentekenbewijs. Hier staan alleen de gegevens die verplicht en van toepassing zijn voor de betreffende voertuigcategorie. Het aantal staanplaatsen zie je bijvoorbeeld niet meer terug op het kentekenbewijs van een aanhangwagen of auto”, vervolgt Holland.

Conformiteitsbewijs

Het conformiteitsbewijs, waarop de toegestane afmetingen, gewichten en trekgegevens van het voertuig staan, wordt afgeschaft. De gewichten en trekgegevens van het voertuig komen vanaf half juni op het kentekenbewijs te staan. Het conformiteitsbewijs voor aanhangwagens en opleggers van meer dan 3500 kg en van zware bedrijfsauto’s en bussen blijft bestaan.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.