Mr. Bus 2009 krijgt elke dag waardering voor zijn werk

Buschauffeur zijn is niet altijd de makkelijkste baan die er is. Meer en meer krijgen chauffeurs te maken met lastige klanten. “Al ligt het misschien ook wel aan je eigen opstelling,” stelt Martin Reedijk, onlangs verkozen tot Mr. Bus van 2009.

Aan het einde van de Week van de Vooruitgang kreeg de chauffeur uit Puttershoek de prijs, hij werd gekozen uit duizenden. “Met een aantal genomineerden, werden we uitgenodigd in Utrecht, waar ik uiteindelijk naar voren werd geroepen,” zegt hij tegenover Verkeerspro.nl.

Reedijk is uiteraard vol trots over zijn prijs. “Ik werk in een gebied waar ik geboren en getogen ben, daarbij kan ik heel goed met mensen opschieten.” Ook met de studenten in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakke. “Schooljeugd moet een hele dag in de pas lopen, als ze dan vrij zijn willen ze zich graag even ontladen. Dat mag van mij, maar uiteraard heb ik wel grenzen.”

De chauffeur van Arriva denkt ook dat reizigers zijn rijstijl waarderen. “Ik rij rustig, maar ook wel eens zachtjes hard. Niet dat ik dan de snelheid overtreed, maar ik rij wel lekker door als het kan.”

Zijn werkgever was uiteraard zeer verheugd met de prijs voor Reedijk. “Mijn manager is mee geweest en ik heb belletjes gehad van de directeur van Arriva en de rayonmanager.” Reedijk hoopt echter dat de publiciteit rondom zijn persoon zo snel mogelijk weer wegvloeit en dat hij zich weer lekker kan richten op zijn passie: het uitvoeren van het vak buschauffeur.

“Ik heb elke dag weer voldoening als ik de bus veilig neerzet en ik iedereen veilig heb vervoerd. Ik geniet van de mensen en van de natuur.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.