Team Verkeerspro leert veel op trainingsweekend

Het is nog iets meer dan zes weken tot de start van de Arctic Challenge. De voorbereidingen bij Team Verkeerspro zijn inmiddels in volle gang. Deelnemer Joan Blaas houdt de volgelingen op de hoogte. Hieronder volgt zijn relaas over het trainingsweekend, waar de auto voor het eerst echt werd getest…

“Vorige week nam Team Verkeespro deel aan het trainingsweekend in Zuid-Duitsland. Op de valreep hadden we vrijdagochtend de nieuwe bestickering op de auto laten plakken zodat de hoofdsponsor Het Uitgeefhuis direct zichtbaar was.”

“Van organisator Jack Martin Schuurmans hadden we via SMS de GPS-coördinaten door gekregen. Het invoeren van de GPS-coördinaten is een precies werkje waar je geen fouten bij moet maken, anders kan je wel eens op een totaal verkeerde plek terecht komen. Het bleek een tocht te zijn van ruim zes uur en we moesten op de Duitse autobaan goed door kachelen om op tijd aan te komen. Net voor de aanvangstijd van 20.00 uur gaf onze TomTom aan dat we op de plaats van bestemming waren! Mooi, we zijn er! Echter we stonden in het pikdonker in de middel of nowhere. ‘Dit is of speurzoekertje of een grap hoorde ik mij nog zeggen…’ Maar helaas, na contact met de organisatie bleek dat wij de Nautische coördinaten hadden ingevoerd in plaats van de Metrische, we zaten 95 kilometer ten noorden van de plaats van bestemming.”

“De trainingstocht die zaterdag was uitgezet ging via elf GPS-coördinaten in het Zwarte Woud naar Frankrijk in de buurt van Straatsburg. De tocht was bijzonder mooi en afwisselend via steile bergpassen en kronkelende snelwegen.”

“Aangezien de Discovery 3 een wat zwaardere auto is waren we in eerste instantie bang dat we het op snelheid zouden verliezen. Maar die vrees bleek ongegrond toen we als eerste aankwamen voor de lunch. Toen we doorhadden dat snelheid geen issue zou worden hebben we de strategie voor het trainingsweekend aangepast. In plaats van de snelste route lieten we nu de TomTom de kortste route berekenen. Dit bleek een hele spannende keuze te zijn, de TomTom leidde ons via onverharde bospaden direct de berg over. Het was behoorlijk nat en dit was een mooie kans om alle 4×4 toeters en bellen van de Disco3 uit te proberen.”

“Tijdens het trainingsweekend hebben we een lijst gemaakt van spullen die we nog moeten aanschaffen. Het trainen met GPS-coördinaten bleek een gouden greep te zijn, wat we nu hebben geleerd zal ons goed van pas komen in januari. Die fout gaan we niet meer maken….”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Team Verkeerspro leert veel op trainingsweekend | RijschoolPro

Team Verkeerspro leert veel op trainingsweekend

Het is nog iets meer dan zes weken tot de start van de Arctic Challenge. De voorbereidingen bij Team Verkeerspro zijn inmiddels in volle gang. Deelnemer Joan Blaas houdt de volgelingen op de hoogte. Hieronder volgt zijn relaas over het trainingsweekend, waar de auto voor het eerst echt werd getest…

“Vorige week nam Team Verkeespro deel aan het trainingsweekend in Zuid-Duitsland. Op de valreep hadden we vrijdagochtend de nieuwe bestickering op de auto laten plakken zodat de hoofdsponsor Het Uitgeefhuis direct zichtbaar was.”

“Van organisator Jack Martin Schuurmans hadden we via SMS de GPS-coördinaten door gekregen. Het invoeren van de GPS-coördinaten is een precies werkje waar je geen fouten bij moet maken, anders kan je wel eens op een totaal verkeerde plek terecht komen. Het bleek een tocht te zijn van ruim zes uur en we moesten op de Duitse autobaan goed door kachelen om op tijd aan te komen. Net voor de aanvangstijd van 20.00 uur gaf onze TomTom aan dat we op de plaats van bestemming waren! Mooi, we zijn er! Echter we stonden in het pikdonker in de middel of nowhere. ‘Dit is of speurzoekertje of een grap hoorde ik mij nog zeggen…’ Maar helaas, na contact met de organisatie bleek dat wij de Nautische coördinaten hadden ingevoerd in plaats van de Metrische, we zaten 95 kilometer ten noorden van de plaats van bestemming.”

“De trainingstocht die zaterdag was uitgezet ging via elf GPS-coördinaten in het Zwarte Woud naar Frankrijk in de buurt van Straatsburg. De tocht was bijzonder mooi en afwisselend via steile bergpassen en kronkelende snelwegen.”

“Aangezien de Discovery 3 een wat zwaardere auto is waren we in eerste instantie bang dat we het op snelheid zouden verliezen. Maar die vrees bleek ongegrond toen we als eerste aankwamen voor de lunch. Toen we doorhadden dat snelheid geen issue zou worden hebben we de strategie voor het trainingsweekend aangepast. In plaats van de snelste route lieten we nu de TomTom de kortste route berekenen. Dit bleek een hele spannende keuze te zijn, de TomTom leidde ons via onverharde bospaden direct de berg over. Het was behoorlijk nat en dit was een mooie kans om alle 4×4 toeters en bellen van de Disco3 uit te proberen.”

“Tijdens het trainingsweekend hebben we een lijst gemaakt van spullen die we nog moeten aanschaffen. Het trainen met GPS-coördinaten bleek een gouden greep te zijn, wat we nu hebben geleerd zal ons goed van pas komen in januari. Die fout gaan we niet meer maken….”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.