lesauto, rijschool

Aansprakelijkheids verzekering voor de rijschool: onmisbaar

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen (financieel) erg groot zijn. Daarom heeft iedere rijschool een Aansprakelijkheids Verzekering Bedrijven (AVB) nodig. Twee voorbeelden uit de praktijk van Blaak Verzekeringen, waarom een AVB zo belangrijk is voor de rijschool.

Tanken

Een rijschoolhouder gaat tijdens een les tanken. Hij koopt tevens een kopje koffie. Tijdens het betalen zet hij de kop koffie op de balie en stoot deze per ongeluk om. De koffie valt over de computerapparatuur van het tankstation.

Gevolgen: computer van het tankstation is defect, waardoor het tankstation twee dagen buiten werking is. Schade: € 35.000,-. De rijschoolhouder wordt hiervoor aansprakelijk gesteld door de pomphouder. Gelukkig dekt de AVB van de rijschool de schade.

Motorrijles

Een ander geval: Tijdens een motorrijles rijdt de rijschoolhouder achter de leerling aan. De rijschoolhouder geeft de leerling een instructie, deze luidt: “Aan het eind van de weg rechts afslaan”.

De leerling rijdt echter rechtdoor de sloot in, waardoor hij blijvend letsel aan nek en rug heeft. Schade: € 125.000,-. De rijschoolhouder wordt aansprakelijk gesteld op basis van het instructierisico. Gelukkig is dit risico in het SRB-pakket volledig afgedekt.

Rechtsbijstandsverzekering

“Steeds meer mensen beschikken over een rechtsbijstand dekking voor verkeersrisico’s en als rijschoolhouder ben je verplicht om je bij te laten staan door een advocaat”, licht Marjolein Vrielink van Blaak Verzekeringen toe.

De AVB dekt namelijk schade die aan personen of zaken is toegebracht, mits dit binnen de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf gebeurt, en mits het bedrijf daarvoor aansprakelijk is. Dat kan schade zijn die door een in het bedrijf werkzame persoon aan derden wordt toegebracht, maar ook schade die werknemers elkaar onderling toebrengen (letsel of anderszins) en schade van werknemers opgelopen tijdens het werk.

AVB voor Rijscholen

Een belangrijk details bij zo’n AVB voor Rijscholen is de dekking voor de kosten van verweer (onder andere de kosten van een advocaat lopen snel naar € 10.000,=). Ook is het gebruik van het motorrijtuig op een AVB vaak uitgesloten of beperkt. Bij alle SRB-erkende rijscholen is dat tegenwoordig standaard volledig meeverzekerd.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Aansprakelijkheids verzekering voor de rijschool: onmisbaar”

Bert Vennink|09.12.10|22:00

Verzekerd AVB ook als een instucteur dmv ART 6 wrm zijn insrtuctie bewijs moet inleveren,dmv een verkeers conflict,uniek geval zeggen BOVAG en CBR dit is mij overkomen.
Ik wil best een mondelinge toelichting geven bij u op kantoor en alle documenten mee nemen,indien u intresse heeft in dit zeer moeilijk vraagstuk dan kunt u mij berijken via 0622443473 of thuis 0174-629533 om eventueel een afspaak te maken.
wie weet is dit ook een waarschuwing voor de instucteurs/rijschoolhouders,want je bent op deze manier zo je zaak kwijt en er is nergens een uitkerings instantie in deze verzorgingsstaat dus een fons of een verzekerig is naar mijn mening echt nodig.
Mvrg Bert Vennink.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aansprakelijkheids verzekering voor de rijschool: onmisbaar | RijschoolPro
lesauto, rijschool

Aansprakelijkheids verzekering voor de rijschool: onmisbaar

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen (financieel) erg groot zijn. Daarom heeft iedere rijschool een Aansprakelijkheids Verzekering Bedrijven (AVB) nodig. Twee voorbeelden uit de praktijk van Blaak Verzekeringen, waarom een AVB zo belangrijk is voor de rijschool.

Tanken

Een rijschoolhouder gaat tijdens een les tanken. Hij koopt tevens een kopje koffie. Tijdens het betalen zet hij de kop koffie op de balie en stoot deze per ongeluk om. De koffie valt over de computerapparatuur van het tankstation.

Gevolgen: computer van het tankstation is defect, waardoor het tankstation twee dagen buiten werking is. Schade: € 35.000,-. De rijschoolhouder wordt hiervoor aansprakelijk gesteld door de pomphouder. Gelukkig dekt de AVB van de rijschool de schade.

Motorrijles

Een ander geval: Tijdens een motorrijles rijdt de rijschoolhouder achter de leerling aan. De rijschoolhouder geeft de leerling een instructie, deze luidt: “Aan het eind van de weg rechts afslaan”.

De leerling rijdt echter rechtdoor de sloot in, waardoor hij blijvend letsel aan nek en rug heeft. Schade: € 125.000,-. De rijschoolhouder wordt aansprakelijk gesteld op basis van het instructierisico. Gelukkig is dit risico in het SRB-pakket volledig afgedekt.

Rechtsbijstandsverzekering

“Steeds meer mensen beschikken over een rechtsbijstand dekking voor verkeersrisico’s en als rijschoolhouder ben je verplicht om je bij te laten staan door een advocaat”, licht Marjolein Vrielink van Blaak Verzekeringen toe.

De AVB dekt namelijk schade die aan personen of zaken is toegebracht, mits dit binnen de verzekerde hoedanigheid van het bedrijf gebeurt, en mits het bedrijf daarvoor aansprakelijk is. Dat kan schade zijn die door een in het bedrijf werkzame persoon aan derden wordt toegebracht, maar ook schade die werknemers elkaar onderling toebrengen (letsel of anderszins) en schade van werknemers opgelopen tijdens het werk.

AVB voor Rijscholen

Een belangrijk details bij zo’n AVB voor Rijscholen is de dekking voor de kosten van verweer (onder andere de kosten van een advocaat lopen snel naar € 10.000,=). Ook is het gebruik van het motorrijtuig op een AVB vaak uitgesloten of beperkt. Bij alle SRB-erkende rijscholen is dat tegenwoordig standaard volledig meeverzekerd.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Aansprakelijkheids verzekering voor de rijschool: onmisbaar”

Bert Vennink|09.12.10|22:00

Verzekerd AVB ook als een instucteur dmv ART 6 wrm zijn insrtuctie bewijs moet inleveren,dmv een verkeers conflict,uniek geval zeggen BOVAG en CBR dit is mij overkomen.
Ik wil best een mondelinge toelichting geven bij u op kantoor en alle documenten mee nemen,indien u intresse heeft in dit zeer moeilijk vraagstuk dan kunt u mij berijken via 0622443473 of thuis 0174-629533 om eventueel een afspaak te maken.
wie weet is dit ook een waarschuwing voor de instucteurs/rijschoolhouders,want je bent op deze manier zo je zaak kwijt en er is nergens een uitkerings instantie in deze verzorgingsstaat dus een fons of een verzekerig is naar mijn mening echt nodig.
Mvrg Bert Vennink.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.