Payleven, Patrick Hurenkamp, mobiel pinnen

Leerlingen laten pinnen in de lesauto door gebruik smartphone (video)

VIDEO – Rijschoolhouders kunnen voortaan leerlingen laten pinnen in de lesauto en dan is het ook meteen administratief verwerkt. Het systeem werkt met een mobiele PIN-kaart-lezer die via bluetooth wordt aangesloten op de smartphone of tablet. Rijschoolsoftwareleverancier Dation is daartoe een samenwerking gestart met Payleven, de startup in betaaloplossingen met mobiele telefoon.

Het systeem, dat rijinstructeurs in staat stelt kaartbetalingen te accepteren met behulp van smartphone of tablet (Android of iOS), zal vanaf het eerste kwartaal van 2013 door Dation worden aangeboden. Het API (Application Programming Interface) van Payleven zal daarvoor geïntegreerd worden in het softwarepakket van Dation.

Mobiel pinnen

“Rijschoolhouders hebben duidelijk behoefte aan verlichting van administratieve lasten”, vertelt Hans Schaap van Dation. “Door de mobiele pinoplossing van Payleven te integreren in onze software, bieden wij nu een totaalpakket van planning, boekhouding, online betalen én nu ook elektronisch betalen in de auto. Hiermee kunnen rijschoolhouders zich focussen op hun kernactiviteit: lesgeven.”

Betalingen met het nieuwe PIN-systeem van Payleven zullen geheel volgens het principe van ‘het nieuwe pinnen’ gaan. Klanten dippen hun betaalpas in de externe bluetooth PIN-reader en voeren hierop vervolgens de pincode in. Nadat de transactie verwerkt is kan de rijschoolhouder de betaaloverzichten gemakkelijk inzien en beheren. Betalingen met contant geld of per factuur worden door de samenwerking dus overbodig gemaakt; leerlingen rekenen voortaan gewoon met pinpas of creditcard af.

Betalingsherinnering

Schaap: “Wij weten uit ervaring dat rijschoolhouders veel tijd besteden aan het versturen van betalingsherinneringen naar hun leerlingen. Ook het verwerken van contant geld levert extra administratie op, en daarnaast is het natuurlijk minder veilig dan elektronische betaalmethodes. Door de samenwerking met payleven bieden wij straks een mobiele pinmethode die volledig is geïntegreerd in onze rijschoolsoftware.”

Voor Payleven is de samenwerking onderdeel van een grootschalige lancering op de Nederlandse markt. Het bedrijf kondigde eerder deze week al een samenwerking aan met taxicoöperatie St. Job., en begon onlangs met de pre-registratie voor zijn nieuwe PIN betaalsysteem op www.payleven.nl.

Video

Bekijk de video van VerkeersProTV waarin Patrick Hurenkamp van Payleven het product uitlegt. 

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingen laten pinnen in de lesauto door gebruik smartphone (video)”

Wim van Dijk|12.12.12|15:01

Het lijkt me een goed product, jammer dat de kosten miet gestaffeld zijn 2.85 % van 40 euro valt wel mee maar als het hele pakket daarmee wordt gepind dan praten we ineens over serieuze bedragen. misschien is dat nog iets om kritisch naar te kijken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Leerlingen laten pinnen in de lesauto door gebruik smartphone (video) | RijschoolPro
Payleven, Patrick Hurenkamp, mobiel pinnen

Leerlingen laten pinnen in de lesauto door gebruik smartphone (video)

VIDEO – Rijschoolhouders kunnen voortaan leerlingen laten pinnen in de lesauto en dan is het ook meteen administratief verwerkt. Het systeem werkt met een mobiele PIN-kaart-lezer die via bluetooth wordt aangesloten op de smartphone of tablet. Rijschoolsoftwareleverancier Dation is daartoe een samenwerking gestart met Payleven, de startup in betaaloplossingen met mobiele telefoon.

Het systeem, dat rijinstructeurs in staat stelt kaartbetalingen te accepteren met behulp van smartphone of tablet (Android of iOS), zal vanaf het eerste kwartaal van 2013 door Dation worden aangeboden. Het API (Application Programming Interface) van Payleven zal daarvoor geïntegreerd worden in het softwarepakket van Dation.

Mobiel pinnen

“Rijschoolhouders hebben duidelijk behoefte aan verlichting van administratieve lasten”, vertelt Hans Schaap van Dation. “Door de mobiele pinoplossing van Payleven te integreren in onze software, bieden wij nu een totaalpakket van planning, boekhouding, online betalen én nu ook elektronisch betalen in de auto. Hiermee kunnen rijschoolhouders zich focussen op hun kernactiviteit: lesgeven.”

Betalingen met het nieuwe PIN-systeem van Payleven zullen geheel volgens het principe van ‘het nieuwe pinnen’ gaan. Klanten dippen hun betaalpas in de externe bluetooth PIN-reader en voeren hierop vervolgens de pincode in. Nadat de transactie verwerkt is kan de rijschoolhouder de betaaloverzichten gemakkelijk inzien en beheren. Betalingen met contant geld of per factuur worden door de samenwerking dus overbodig gemaakt; leerlingen rekenen voortaan gewoon met pinpas of creditcard af.

Betalingsherinnering

Schaap: “Wij weten uit ervaring dat rijschoolhouders veel tijd besteden aan het versturen van betalingsherinneringen naar hun leerlingen. Ook het verwerken van contant geld levert extra administratie op, en daarnaast is het natuurlijk minder veilig dan elektronische betaalmethodes. Door de samenwerking met payleven bieden wij straks een mobiele pinmethode die volledig is geïntegreerd in onze rijschoolsoftware.”

Voor Payleven is de samenwerking onderdeel van een grootschalige lancering op de Nederlandse markt. Het bedrijf kondigde eerder deze week al een samenwerking aan met taxicoöperatie St. Job., en begon onlangs met de pre-registratie voor zijn nieuwe PIN betaalsysteem op www.payleven.nl.

Video

Bekijk de video van VerkeersProTV waarin Patrick Hurenkamp van Payleven het product uitlegt. 

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Leerlingen laten pinnen in de lesauto door gebruik smartphone (video)”

Wim van Dijk|12.12.12|15:01

Het lijkt me een goed product, jammer dat de kosten miet gestaffeld zijn 2.85 % van 40 euro valt wel mee maar als het hele pakket daarmee wordt gepind dan praten we ineens over serieuze bedragen. misschien is dat nog iets om kritisch naar te kijken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.