RTL gaat veilige verkeersroutines vastleggen in programma’s

RTL gaat veilige verkeersroutines vastleggen in programma’s

RTL houdt rekening met onveilig weggedrag op televisieFoto: Glenn Carstens/Unsplash

RTL gaat het gebruik van juiste en veilige verkeersroutines in auto’s duidelijker vastleggen in productieprocessen, zo is besloten na een klacht van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Daarin werd gesteld dat in bepaalde populaire televisieprogramma’s onveilig wordt gehandeld in de auto en in het verkeer.

VVN verklaart dat het gaat om RTL-programma’s als B&B Vol Liefde, Kopen Zonder Kijken en Ontvoerd. In deze programma’s wordt volgens hen onachtzaam omgegaan met autogordels en wordt in auto’s gebeld met een smartphone aan het oor.

“De goed bekeken programma’s hebben een voorbeeldfunctie en programmamakers moeten daar rekening mee houden. Uit alle onderzoeken blijkt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je moet mensen, zeker via populaire programma’s, duidelijk maken hoe ze zich achter het stuur en op de weg horen te gedragen”, aldus een woordvoerder van het VVN.

RTL geeft aan zich bewust te zijn van haar voorbeeldfunctie. Het bedrijf let naar eigen zeggen scherp op veilig rijgedrag, maar wil dit in de toekomst nog duidelijker vastleggen in de productieprocessen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RTL gaat veilige verkeersroutines vastleggen in programma’s | RijschoolPro
RTL gaat veilige verkeersroutines vastleggen in programma’s

RTL gaat veilige verkeersroutines vastleggen in programma’s

RTL houdt rekening met onveilig weggedrag op televisieFoto: Glenn Carstens/Unsplash

RTL gaat het gebruik van juiste en veilige verkeersroutines in auto’s duidelijker vastleggen in productieprocessen, zo is besloten na een klacht van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Daarin werd gesteld dat in bepaalde populaire televisieprogramma’s onveilig wordt gehandeld in de auto en in het verkeer.

VVN verklaart dat het gaat om RTL-programma’s als B&B Vol Liefde, Kopen Zonder Kijken en Ontvoerd. In deze programma’s wordt volgens hen onachtzaam omgegaan met autogordels en wordt in auto’s gebeld met een smartphone aan het oor.

“De goed bekeken programma’s hebben een voorbeeldfunctie en programmamakers moeten daar rekening mee houden. Uit alle onderzoeken blijkt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je moet mensen, zeker via populaire programma’s, duidelijk maken hoe ze zich achter het stuur en op de weg horen te gedragen”, aldus een woordvoerder van het VVN.

RTL geeft aan zich bewust te zijn van haar voorbeeldfunctie. Het bedrijf let naar eigen zeggen scherp op veilig rijgedrag, maar wil dit in de toekomst nog duidelijker vastleggen in de productieprocessen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.