Responsible Young Drivers organiseert opnieuw ludieke nieuwjaarsactie

Responsible Young Drivers organiseert opnieuw ludieke nieuwjaarsactie

De gevaren van 'drinking and driving' Foto: Unsplash

Het Belgische ‘Responsible Young Drivers’ organiseert in de nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 opnieuw hun ludieke nieuwjaarsactie. Feestvierders die een glaasje te veel op hebben, kunnen die nacht een telefoonnummer bellen en zo een vrijwilliger contacteren die hen veilig thuis zal brengen. De actie is bedoeld om iedereen de kans te geven het nieuwe jaar veilig te beginnen.

Tijdens de nieuwjaarsnacht kan het telefoonnummer 0902-12345 (€1 per minuut) vanaf twaalf uur ‘s nachts tot zes uur ‘s ochtends gebeld worden. Op die manier kunnen gegadigden in contact komen met een contactpersoon in zijn of haar regio. Vervolgens vertrekt een auto met twee of drie vrijwilligers naar de desbetreffende locatie en neemt een van de vrijwilligers het stuur over om de feestvierder naar huis te brengen. De andere vrijwilliger volgt de auto naar het huis om zijn of haar collega na de ‘missie’ weer op te pikken.

“Concreet willen we met deze actie een laatste redmiddel zijn voor personen die op oudejaarsavond te diep in het glaasje hebben gekeken”, is te lezen op de website van Responsible Young Drivers. “Maar daarnaast stimuleert het jongeren om verantwoord te rijden. Via een positieve aanpak werken we samen aan veiliger verkeer.”

Rijtest

Voordat vrijwilligers kunnen deelnemen aan de nieuwjaarsactie, moeten ze een rijtest afleggen. In samenwerking met verschillende rijscholen organiseert Responsible Young Drivers daarom op zaterdag 10 december een rijtest-dag in rijschool Traffix in het Belgische Meise. Tijdens de rit wordt voornamelijk aandacht besteed aan in hoeverre de bestuurders vertrouwd zijn met de ‘RYD-auto’, die door Renault ter beschikking is gesteld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Responsible Young Drivers organiseert opnieuw ludieke nieuwjaarsactie | RijschoolPro
Responsible Young Drivers organiseert opnieuw ludieke nieuwjaarsactie

Responsible Young Drivers organiseert opnieuw ludieke nieuwjaarsactie

De gevaren van 'drinking and driving' Foto: Unsplash

Het Belgische ‘Responsible Young Drivers’ organiseert in de nacht van 31 december 2022 op 1 januari 2023 opnieuw hun ludieke nieuwjaarsactie. Feestvierders die een glaasje te veel op hebben, kunnen die nacht een telefoonnummer bellen en zo een vrijwilliger contacteren die hen veilig thuis zal brengen. De actie is bedoeld om iedereen de kans te geven het nieuwe jaar veilig te beginnen.

Tijdens de nieuwjaarsnacht kan het telefoonnummer 0902-12345 (€1 per minuut) vanaf twaalf uur ‘s nachts tot zes uur ‘s ochtends gebeld worden. Op die manier kunnen gegadigden in contact komen met een contactpersoon in zijn of haar regio. Vervolgens vertrekt een auto met twee of drie vrijwilligers naar de desbetreffende locatie en neemt een van de vrijwilligers het stuur over om de feestvierder naar huis te brengen. De andere vrijwilliger volgt de auto naar het huis om zijn of haar collega na de ‘missie’ weer op te pikken.

“Concreet willen we met deze actie een laatste redmiddel zijn voor personen die op oudejaarsavond te diep in het glaasje hebben gekeken”, is te lezen op de website van Responsible Young Drivers. “Maar daarnaast stimuleert het jongeren om verantwoord te rijden. Via een positieve aanpak werken we samen aan veiliger verkeer.”

Rijtest

Voordat vrijwilligers kunnen deelnemen aan de nieuwjaarsactie, moeten ze een rijtest afleggen. In samenwerking met verschillende rijscholen organiseert Responsible Young Drivers daarom op zaterdag 10 december een rijtest-dag in rijschool Traffix in het Belgische Meise. Tijdens de rit wordt voornamelijk aandacht besteed aan in hoeverre de bestuurders vertrouwd zijn met de ‘RYD-auto’, die door Renault ter beschikking is gesteld.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.