Nationaal Kampioen Van Splunter wil naar WK

Jaap van Splunter werd vorig jaar nationaal kampioen behendigheidsrijden voor beroepschauffeurs. De buschauffeur van Connexxion verdedigt aankomende zaterdag in het Zuid-Hollandse Melissant zijn titel en is hoe dan ook weer een van de favorieten. “Ik mag de wedstrijd zelfs openen dit jaar,” zegt hij in een gesprek met Verkeerspro.nl.

Van Splunter nam al drie keer deel en niet zonder succes. Twee keer eindigde hij als tweede en vorig jaar won hij dus. Of hij veel oefent? “Je oefent dagelijks zeggen mijn collega’s vaak. Dit jaar rijd ik bovendien meer wedstrijden omdat ik me probeer te kwalificeren voor het WK.” Dat WK lijkt hij ook te gaan redden. “Waarschijnlijk gaat dat lukken en dat betekent dat ik volgend jaar naar Oostenrijk mag.”

Om dit te bewerkstelligen rijdt Van Splunter stad en land af, de titelstrijd in Melissant dit weekend is voor hem gelukkig een thuiswedstrijd. “Het is maar tien kilometer bij mij vandaan.”

Thuisvoordeel dus zou je zeggen. “Al is het moeilijk om mijn kansen in te schatten. 1cm verschil kan je een top-drie klassering kosten. Het is en blijft namelijk een momentopname. Ik hoop in elk geval dat ik bij de eerste drie eindig, maar het is afwachten.”

Rest nog de vraag wat zijn werkgever Connexxion vindt van de hobby van Van Splunter? “Ze volgen het niet zo, maar gelukkig vinden ze het wel leuk, maar ik doe het vooral omdat ik het zelf leuk vind.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.