Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar

Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Een autoverzekering voor jonge bestuurders is bijna niet meer te betalen, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld betalen 18- tot en met 20-jarigen in 2022 183,05 euro per maand voor een autoverzekering tegen een gemiddelde van 74,75 euro per maand voor bestuurders uit andere leeftijdscategorieën. 

Voor de jonge bestuurders ligt het jaarbedrag voor hun autoverzekering dus rond de 2.200 euro, 2,5 keer zoveel dan de gemiddelde prijs per jaar voor andere automobilisten (897 euro). “Voor jonge bestuurders, die doorgaans nog niet zo’n hoog inkomen hebben is een eigen auto verzekeren dus vrijwel onbetaalbaar”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen van Geld.nl.

Bulthuis uit haar zorgen over deze extreem hoge premie voor jonge bestuurders. “Geen autorijden is voor jongeren in een stad, met veel mogelijkheden voor openbaar vervoer, wellicht minder problematisch. Maar in dorpen en op het platteland heb je toch echt nog een auto nodig. Kortom, vooral de jongeren in de buitengebieden worden hierdoor geraakt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar | RijschoolPro
Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar

Autoverzekering voor jonge bestuurder vaak onbetaalbaar

Foto ter illustratie Foto: Unsplash

Een autoverzekering voor jonge bestuurders is bijna niet meer te betalen, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Gemiddeld betalen 18- tot en met 20-jarigen in 2022 183,05 euro per maand voor een autoverzekering tegen een gemiddelde van 74,75 euro per maand voor bestuurders uit andere leeftijdscategorieën. 

Voor de jonge bestuurders ligt het jaarbedrag voor hun autoverzekering dus rond de 2.200 euro, 2,5 keer zoveel dan de gemiddelde prijs per jaar voor andere automobilisten (897 euro). “Voor jonge bestuurders, die doorgaans nog niet zo’n hoog inkomen hebben is een eigen auto verzekeren dus vrijwel onbetaalbaar”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen van Geld.nl.

Bulthuis uit haar zorgen over deze extreem hoge premie voor jonge bestuurders. “Geen autorijden is voor jongeren in een stad, met veel mogelijkheden voor openbaar vervoer, wellicht minder problematisch. Maar in dorpen en op het platteland heb je toch echt nog een auto nodig. Kortom, vooral de jongeren in de buitengebieden worden hierdoor geraakt.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu RijschoolPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche. Voor slechts € 6,50 per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

 
 

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.