Vakbondsman belandt in cel tijdens staking

Bestuurder Jan Smit van FNV bandgenoten is dinsdagochtend in de boeien geslagen vanwege een staking bij transportbedrijf Bakker Logistiek in Wijchen.

In de Gelderse plaats wordt gestaakt omdat 30 chauffeurs vinden dat zij de dupe worden van het verliezen van Heinz als grote klant.

“Wij waren op uitnodiging van personeel bij Kees Becker in Zeewolde. Dat is een onderdeel van Bakker Logistiek. Dit om aandacht te vragen voor de staking in Wijchen. Op het terrein deelden wij pamfletten uit en hingen die ook op. Plotseling kwam er iemand naar mij toe, waarvan ik dacht dat het een manager was. Ik maakte duidelijk dat ik als vakbondsman op het terrein was voor de mensen die daar werken. Door mijn oranje hesje was dat goed te zien,” aldus Smit tegenover de pers.

Smit werd niet veel later in de boeien geslagen, maar kwam aan het einde van de middag weer vrij.

Smit voert namens de vakbond actie om de toekomst van de chauffeurs van Bakker Logistiek veilig te stellen. Door het verliezen van een grote klant zullen tien chauffeurs ontslagen worden, terwijl een groot deel van het overige personeel ergens anders ondergebracht zal gaan worden.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.