Tekort aan zout is eigen schuld gemeenten

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer heeft de gemeenten en provincies een tik op de vingers gegeven. De CDA-bewindsman vindt dat de lagere overheden te weinig naar alternatieven hebben gezocht voor het oprakende strooizout. Dat bericht dagblad De Stentor donderdag.

Eurlings  benadrukte woensdagavond in een spoeddebat in de Tweede Kamer dat lokale overheden zelf verantwoordelijk zijn voor gladheidbestrijding. Dat Rijkswaterstaat de afgelopen weken te hulp is geschoten met twintigduizend ton strooizout noemde hij ‘uitzonderlijk’ en ‘heel royaal’. “Verder dan dit kan ik niet gaan.”

Rijkswaterstaat heeft nog tienduizend ton zout in voorraad, net genoeg om nog enkele dagen de snelwegen te strooien. Volgens Eurlings rijden vrachtwagens ‘af en aan’ naar Turkije om de nood te lenigen. Pas volgende week worden drie schepen verwacht met in totaal dertigduizend ton zout aan boord. Ook uit België komt nog eens tienduizend ton. Pas als dit zout binnen is kan Rijkswaterstaat weer ‘solidair’ zijn met gemeenten en provincies, aldus de minister.

Lees het volledige bericht in De Stentor

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tekort aan zout is eigen schuld gemeenten | RijschoolPro

Tekort aan zout is eigen schuld gemeenten

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer heeft de gemeenten en provincies een tik op de vingers gegeven. De CDA-bewindsman vindt dat de lagere overheden te weinig naar alternatieven hebben gezocht voor het oprakende strooizout. Dat bericht dagblad De Stentor donderdag.

Eurlings  benadrukte woensdagavond in een spoeddebat in de Tweede Kamer dat lokale overheden zelf verantwoordelijk zijn voor gladheidbestrijding. Dat Rijkswaterstaat de afgelopen weken te hulp is geschoten met twintigduizend ton strooizout noemde hij ‘uitzonderlijk’ en ‘heel royaal’. “Verder dan dit kan ik niet gaan.”

Rijkswaterstaat heeft nog tienduizend ton zout in voorraad, net genoeg om nog enkele dagen de snelwegen te strooien. Volgens Eurlings rijden vrachtwagens ‘af en aan’ naar Turkije om de nood te lenigen. Pas volgende week worden drie schepen verwacht met in totaal dertigduizend ton zout aan boord. Ook uit België komt nog eens tienduizend ton. Pas als dit zout binnen is kan Rijkswaterstaat weer ‘solidair’ zijn met gemeenten en provincies, aldus de minister.

Lees het volledige bericht in De Stentor

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.