alcoholcontrole, politie, proef

Friesland start proef met alcoholslot

DEN HAAG – Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat starten vrijdag 22 februari met het werven van deelnemers voor een proef met het alcoholslot in Friesland. Dat meldt het ministerie donderdag.

Met onder meer advertenties in regionale kranten en een mailing naar verschillende organisaties hoopt het ROF tachtig vrijwilligers te werven die van 9 april tot 20 juni met een alcoholslot in hun auto willen rijden.

Het alcoholslot is een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil in Nederland het alcoholslot gaan invoeren, om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Jaarlijks komen er naar schatting tweehonderd mensen in het verkeer om door alcoholgebruik. Het alcoholslot is bedoeld voor de zware alcoholovertreders en is voor Nederland een nieuw middel om alcohol in het verkeer tegen te gaan.

In de Verenigde Staten, Zweden en Canada wordt het alcoholslot al als middel toegepast. Om ervaring op te kunnen doen met het gebruik van het slot, heeft de provincie Friesland zich aangeboden als ‘proefregio’.

Het doel van de proef is ervaring op te doen met de in- en uitbouw van het alcoholslot in de auto en het gebruik van het slot in de dagelijkse praktijk. In principe kan iedereen meedoen die een geldig rijbewijs en een auto heeft. Deelnemers hoeven niet te beschikken over technische kennis. Van tevoren wordt uitgelegd hoe het alcoholslot werkt en deelnemers kunnen tijdens de proef altijd 24 uur per dag iemand bereiken als er zich problemen voordoen.

Na afronding van de proef ontvangen alle deelnemers een financiële vergoeding. Daarnaast krijgen de deelnemers van het ROF een gratis rijvaardigheidstraining aangeboden op het Verkeerseducatiecentrum in Drachten.

Lees het bericht van Verkeer en Waterstaat

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Friesland start proef met alcoholslot | RijschoolPro
alcoholcontrole, politie, proef

Friesland start proef met alcoholslot

DEN HAAG – Het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân (ROF) en het ministerie van Verkeer en Waterstaat starten vrijdag 22 februari met het werven van deelnemers voor een proef met het alcoholslot in Friesland. Dat meldt het ministerie donderdag.

Met onder meer advertenties in regionale kranten en een mailing naar verschillende organisaties hoopt het ROF tachtig vrijwilligers te werven die van 9 april tot 20 juni met een alcoholslot in hun auto willen rijden.

Het alcoholslot is een startonderbreker die er voor zorgt dat de auto niet start als de bestuurder heeft gedronken. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil in Nederland het alcoholslot gaan invoeren, om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Jaarlijks komen er naar schatting tweehonderd mensen in het verkeer om door alcoholgebruik. Het alcoholslot is bedoeld voor de zware alcoholovertreders en is voor Nederland een nieuw middel om alcohol in het verkeer tegen te gaan.

In de Verenigde Staten, Zweden en Canada wordt het alcoholslot al als middel toegepast. Om ervaring op te kunnen doen met het gebruik van het slot, heeft de provincie Friesland zich aangeboden als ‘proefregio’.

Het doel van de proef is ervaring op te doen met de in- en uitbouw van het alcoholslot in de auto en het gebruik van het slot in de dagelijkse praktijk. In principe kan iedereen meedoen die een geldig rijbewijs en een auto heeft. Deelnemers hoeven niet te beschikken over technische kennis. Van tevoren wordt uitgelegd hoe het alcoholslot werkt en deelnemers kunnen tijdens de proef altijd 24 uur per dag iemand bereiken als er zich problemen voordoen.

Na afronding van de proef ontvangen alle deelnemers een financiële vergoeding. Daarnaast krijgen de deelnemers van het ROF een gratis rijvaardigheidstraining aangeboden op het Verkeerseducatiecentrum in Drachten.

Lees het bericht van Verkeer en Waterstaat

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.