Balkenende, CDA, verkiezingsprogramma

Kilometerheffing komt nauwelijks terug in CDA-programma

DEN HAAG – Het wetsvoorstel ‘Kilometerprijs’ van CDA-minister Camiel Eurlings komt niet terug in het nieuwe verkiezingsprogramma van de Christendemocraten. De partij volstaat met de tekst: “Het CDA zet zich in voor het principe ‘de gebruiker betaalt’.”

Volgens het CDA vergroot dat principe het kostenbewustzijn en leidt het tot minder files. Daarnaast wordt ingezet op de verdere optimalisatie van het gebruik van het wegennet. “De gemiddelde rijder gaat niet meer betalen, wat betekent dat de belastingen op het bezit van de auto navenant naar beneden gaan”, belooft het CDA. Een speerpunt lijkt het echter niet te zijn in het nieuwe verkiezingsprogramma.

Wat de belofte betekent voor de rijschoolhouder, dat zal blijken tijdens de komende kabinetsformatie. Het voorstel van Eurlings lijkt wat CDA betreft niet letterlijk overgenomen te gaan worden. Wellicht biedt dit ruimte om alsnog een uitzonderingspositie voor de rijschoolhouder te bedingen. Invoering van de kilometerprijs loopt in ieder geval wel forse vertraging op, indien er straks een nieuw wetsvoorstel ontworpen dient te worden.

Bart Pals

CDA-verkiezingsprogramma 2010

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kilometerheffing komt nauwelijks terug in CDA-programma | RijschoolPro
Balkenende, CDA, verkiezingsprogramma

Kilometerheffing komt nauwelijks terug in CDA-programma

DEN HAAG – Het wetsvoorstel ‘Kilometerprijs’ van CDA-minister Camiel Eurlings komt niet terug in het nieuwe verkiezingsprogramma van de Christendemocraten. De partij volstaat met de tekst: “Het CDA zet zich in voor het principe ‘de gebruiker betaalt’.”

Volgens het CDA vergroot dat principe het kostenbewustzijn en leidt het tot minder files. Daarnaast wordt ingezet op de verdere optimalisatie van het gebruik van het wegennet. “De gemiddelde rijder gaat niet meer betalen, wat betekent dat de belastingen op het bezit van de auto navenant naar beneden gaan”, belooft het CDA. Een speerpunt lijkt het echter niet te zijn in het nieuwe verkiezingsprogramma.

Wat de belofte betekent voor de rijschoolhouder, dat zal blijken tijdens de komende kabinetsformatie. Het voorstel van Eurlings lijkt wat CDA betreft niet letterlijk overgenomen te gaan worden. Wellicht biedt dit ruimte om alsnog een uitzonderingspositie voor de rijschoolhouder te bedingen. Invoering van de kilometerprijs loopt in ieder geval wel forse vertraging op, indien er straks een nieuw wetsvoorstel ontworpen dient te worden.

Bart Pals

CDA-verkiezingsprogramma 2010

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.