Eurlings

Eurlings boos om verhoging spitstarief Amsterdam

AMSTERDAM – Het plan van de gemeente Amsterdam om automobilisten in de spits vijftien cent per kilometer te laten betalen is bij minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) in het verkeerde keelgat geschoten.

Eurlings had eerder 28 miljoen euro uitgetrokken voor een proef met spitsheffing in de hoofdstad, maar weigert nu het geld uit te keren. De vijf miljoen euro die hij al had overgemaakt, wil hij terugvorderen.

In De Telegraaf zegt hij dat vorig jaar was afgesproken om twee tot acht eurocent per kilometer te vragen. De gemeente wil volgens de krant een hoger tarief hanteren omdat de kilometerheffing voorlopig niet wordt ingevoerd, terwijl daar wel rekening mee werd gehouden. Zonder die kilometerheffing zou het lage spitstarief automobilist nauwelijks prikkelen naar een alternatief te zoeken.

In een donderdag naar Eurlings verstuurde brief van wethouder Hans Gerson (PvdA) staat volgens de krant verder dat de teller niet op de ring A10, maar al bij IJmuiden, Bussum, Volendam en Nieuw-Vennep moet gaan lopen. Eurlings zou verbaasd zijn over de omvang van het gebied en rekent voor dat iemand die dagelijks tussen Muiden en Schiphol reist tien euro per dag kwijt is.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eurlings boos om verhoging spitstarief Amsterdam | RijschoolPro
Eurlings

Eurlings boos om verhoging spitstarief Amsterdam

AMSTERDAM – Het plan van de gemeente Amsterdam om automobilisten in de spits vijftien cent per kilometer te laten betalen is bij minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) in het verkeerde keelgat geschoten.

Eurlings had eerder 28 miljoen euro uitgetrokken voor een proef met spitsheffing in de hoofdstad, maar weigert nu het geld uit te keren. De vijf miljoen euro die hij al had overgemaakt, wil hij terugvorderen.

In De Telegraaf zegt hij dat vorig jaar was afgesproken om twee tot acht eurocent per kilometer te vragen. De gemeente wil volgens de krant een hoger tarief hanteren omdat de kilometerheffing voorlopig niet wordt ingevoerd, terwijl daar wel rekening mee werd gehouden. Zonder die kilometerheffing zou het lage spitstarief automobilist nauwelijks prikkelen naar een alternatief te zoeken.

In een donderdag naar Eurlings verstuurde brief van wethouder Hans Gerson (PvdA) staat volgens de krant verder dat de teller niet op de ring A10, maar al bij IJmuiden, Bussum, Volendam en Nieuw-Vennep moet gaan lopen. Eurlings zou verbaasd zijn over de omvang van het gebied en rekent voor dat iemand die dagelijks tussen Muiden en Schiphol reist tien euro per dag kwijt is.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.