verkiezingen

Kieskompas: ‘Ga door met invoering kilometerheffing’

DEN HAAG – Slecht nieuws voor de rijschoolhouder. Als het aan de meerderheid van de deelnemers aan het Kieskompas ligt, kan het volgende kabinet de plannen rond de kilometerheffing weer uit de ijskast halen.

Bijna 63 procent van de ruim 100.000 personen die tot nu toe het Kieskompas invulden, wil een einde aan de huidige wegenbelasting en voortaan betalen per gereden kilometer. Dat bericht het dagblad Trouw.

Het percentage is vergelijkbaar met de peiling die de ANWB eerder dit jaar hield. De autorijdersvereniging kwam uit op 68 procent.

Opvallend is dat de steun redelijk gelijkmatig over alle partijen is verdeeld. De meeste voorstanders zijn te vinden bij sympathisanten van GroenLinks; 79 procent. Van de kiezers die de VVD overwegen is 54 procent voor betalen per kilometer. De VVD zelf is overigens tegen de heffing.

De uitzondering is te vinden bij mensen die de PVV een hoge stemkans geven. Het aantal voor- en tegenstanders van kilometerheffing is onder deze groep kiezers met respectievelijk 42,9 om 42,4 procent nagenoeg gelijk. Zelf is de partij glashelder over haar standpunt. “Kilometerheffing lost de files met geen millimeter op”, zo is te lezen op de website.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kieskompas: ‘Ga door met invoering kilometerheffing’ | RijschoolPro
verkiezingen

Kieskompas: ‘Ga door met invoering kilometerheffing’

DEN HAAG – Slecht nieuws voor de rijschoolhouder. Als het aan de meerderheid van de deelnemers aan het Kieskompas ligt, kan het volgende kabinet de plannen rond de kilometerheffing weer uit de ijskast halen.

Bijna 63 procent van de ruim 100.000 personen die tot nu toe het Kieskompas invulden, wil een einde aan de huidige wegenbelasting en voortaan betalen per gereden kilometer. Dat bericht het dagblad Trouw.

Het percentage is vergelijkbaar met de peiling die de ANWB eerder dit jaar hield. De autorijdersvereniging kwam uit op 68 procent.

Opvallend is dat de steun redelijk gelijkmatig over alle partijen is verdeeld. De meeste voorstanders zijn te vinden bij sympathisanten van GroenLinks; 79 procent. Van de kiezers die de VVD overwegen is 54 procent voor betalen per kilometer. De VVD zelf is overigens tegen de heffing.

De uitzondering is te vinden bij mensen die de PVV een hoge stemkans geven. Het aantal voor- en tegenstanders van kilometerheffing is onder deze groep kiezers met respectievelijk 42,9 om 42,4 procent nagenoeg gelijk. Zelf is de partij glashelder over haar standpunt. “Kilometerheffing lost de files met geen millimeter op”, zo is te lezen op de website.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.