Kymco Like 25

Meer snorscooters verkocht, minder motoren en brommers

AMSTERDAM – De nieuwe registratiecijfers van gemotoriseerde tweewielers laten tot en met mei 2010 een forse daling zien voor zowel motorfietsen als bromfietsen. Snorfietsen daarentegen plussen fors. Dat blijkt uit gegevens van RAI Vereniging en RDC.

De verkopen van nieuwe motoren lopen 18% achter ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar (6.749 stuks versus 8.317 stuks). De verkoop van bromfietsen loopt 5% achter ten opzichte van 2009 (15.029 stuks versus 15.895 stuks).

Of de invoering van het bromfietspraktijkexamen hier invloed op heeft, valt niet te zeggen. Zo blijft het succes van de snorfietsen en snorscooters zich wel voortzetten. Ten opzichte van de eerst 5 maanden in 2009 stijgt dit segment met  maar liefst 16% (21.533 stuks versus 18.508 stuks).

“We zien deze trend ook bij Kymco ontstaan”, zegt Hans Schreuder van scooterfabrikant Kymco. “Vooral het model Like 25 is erg populair aan het worden. Daar zijn veel trendy accessoires voor te leveren. Bovendien is nu ook de beugelset leverbaar.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Meer snorscooters verkocht, minder motoren en brommers | RijschoolPro
Kymco Like 25

Meer snorscooters verkocht, minder motoren en brommers

AMSTERDAM – De nieuwe registratiecijfers van gemotoriseerde tweewielers laten tot en met mei 2010 een forse daling zien voor zowel motorfietsen als bromfietsen. Snorfietsen daarentegen plussen fors. Dat blijkt uit gegevens van RAI Vereniging en RDC.

De verkopen van nieuwe motoren lopen 18% achter ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar (6.749 stuks versus 8.317 stuks). De verkoop van bromfietsen loopt 5% achter ten opzichte van 2009 (15.029 stuks versus 15.895 stuks).

Of de invoering van het bromfietspraktijkexamen hier invloed op heeft, valt niet te zeggen. Zo blijft het succes van de snorfietsen en snorscooters zich wel voortzetten. Ten opzichte van de eerst 5 maanden in 2009 stijgt dit segment met  maar liefst 16% (21.533 stuks versus 18.508 stuks).

“We zien deze trend ook bij Kymco ontstaan”, zegt Hans Schreuder van scooterfabrikant Kymco. “Vooral het model Like 25 is erg populair aan het worden. Daar zijn veel trendy accessoires voor te leveren. Bovendien is nu ook de beugelset leverbaar.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.