File

Proef Spitsmijden in Brabant is gestart met werving

DEN BOSCH – De werving van deelnemers voor de proef Spitsmijden in Brabant is gestart. Doel is om automobilisten te verleiden om rond Eindhoven en ’s-Hertogenbosch buiten de spits te rijden door hen een beloning in het vooruitzicht te stellen.

Spitsmijden boekte eerder al successen op de A12 bij Den Haag en de Waalbrug bij Nijmegen. De aanname is dat door automobilisten te belonen, zij uit eigen beweging ervoor kiezen uit de spits te blijven. De initiatiefnemers in Brabant willen gedurende anderhalf jaar (van na de zomer 2010 tot het voorjaar van 2012) onderzoeken of dit ook werkt in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

De deelnemende automobilisten krijgen elke maand tot € 100 euro in het vooruitzicht. Dat geld kunnen zij incasseren als zij erin slagen die maand vaker buiten de spits te blijven dan voorheen. Een GPS-apparaat houdt bij of de deelnemers zich binnen of buiten de spits begeven. Op een persoonlijke webpagina kunnen de automobilisten hun resultaten bijhouden.

Daarnaast wordt tijdens de proef onderzocht of automobilisten hun reisgedrag veranderen als zij makkelijk toegang hebben tot verkeersinformatie. Om dat te onderzoeken, krijgen deelnemers aan de proef een PDA uitgereikt waarop zij bijvoorbeeld de meest actuele route-informatie kunnen vinden. De Rijksuniversiteit Groningen en de Amsterdamse VU houden de resultaten van Spitsmijden bij.

De proef is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, in samenwerking met de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

www.spitsmijdeninbrabant.nl

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef Spitsmijden in Brabant is gestart met werving | RijschoolPro
File

Proef Spitsmijden in Brabant is gestart met werving

DEN BOSCH – De werving van deelnemers voor de proef Spitsmijden in Brabant is gestart. Doel is om automobilisten te verleiden om rond Eindhoven en ’s-Hertogenbosch buiten de spits te rijden door hen een beloning in het vooruitzicht te stellen.

Spitsmijden boekte eerder al successen op de A12 bij Den Haag en de Waalbrug bij Nijmegen. De aanname is dat door automobilisten te belonen, zij uit eigen beweging ervoor kiezen uit de spits te blijven. De initiatiefnemers in Brabant willen gedurende anderhalf jaar (van na de zomer 2010 tot het voorjaar van 2012) onderzoeken of dit ook werkt in Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch.

De deelnemende automobilisten krijgen elke maand tot € 100 euro in het vooruitzicht. Dat geld kunnen zij incasseren als zij erin slagen die maand vaker buiten de spits te blijven dan voorheen. Een GPS-apparaat houdt bij of de deelnemers zich binnen of buiten de spits begeven. Op een persoonlijke webpagina kunnen de automobilisten hun resultaten bijhouden.

Daarnaast wordt tijdens de proef onderzocht of automobilisten hun reisgedrag veranderen als zij makkelijk toegang hebben tot verkeersinformatie. Om dat te onderzoeken, krijgen deelnemers aan de proef een PDA uitgereikt waarop zij bijvoorbeeld de meest actuele route-informatie kunnen vinden. De Rijksuniversiteit Groningen en de Amsterdamse VU houden de resultaten van Spitsmijden bij.

De proef is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven, in samenwerking met de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Eindhoven.

www.spitsmijdeninbrabant.nl

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.