controle, verkeer, agenten, België

Speekseltest België: een op de drie verdachten test positief

BRUSSEL – Een op de drie Belgische automobilisten die in oktober aan een speekseltest werden onderworpen, heeft positief getest op drugs. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de test, een maand na de invoering op 1 oktober.

In de meeste positieve gevallen dateerde ‘het drugsgebruik’ van maar enkele uren voor er achter het stuur werd plaatsgenomen, zo meldt Hbvl. Alleen bestuurders op wie een verdenking rustte, werd onderworpen aan de test.

In de voorbije maand werden al enkele honderden mensen gecontroleerd. Hoeveel mensen net een boete in de bus mogen verwachten of al gekregen hebben, is niet duidelijk. Bekeuren is pas mogelijk na een grondige labo-analyse, die moet bevestigen of er wel degelijk drugs werd gebruikt.

Een aantal bestuurders testte positief vanwege het gebruik van ADHD-medicijnen, zo bleek uit de eerste bevindingen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Speekseltest België: een op de drie verdachten test positief | RijschoolPro
controle, verkeer, agenten, België

Speekseltest België: een op de drie verdachten test positief

BRUSSEL – Een op de drie Belgische automobilisten die in oktober aan een speekseltest werden onderworpen, heeft positief getest op drugs. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de test, een maand na de invoering op 1 oktober.

In de meeste positieve gevallen dateerde ‘het drugsgebruik’ van maar enkele uren voor er achter het stuur werd plaatsgenomen, zo meldt Hbvl. Alleen bestuurders op wie een verdenking rustte, werd onderworpen aan de test.

In de voorbije maand werden al enkele honderden mensen gecontroleerd. Hoeveel mensen net een boete in de bus mogen verwachten of al gekregen hebben, is niet duidelijk. Bekeuren is pas mogelijk na een grondige labo-analyse, die moet bevestigen of er wel degelijk drugs werd gebruikt.

Een aantal bestuurders testte positief vanwege het gebruik van ADHD-medicijnen, zo bleek uit de eerste bevindingen.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.