smsen, bellen, rijden, stuur, auto

66 procent bestuurders zet auto stil om te bellen

DEN HAAG – Slechts 61% van de navigatiegebruikers en 66% van de bellers zegt te stoppen op een parkeerplaats om de apparatuur te bedienen. Dat blijkt uit een evaluatie van de bewustwordings- en handhavingscampagne ‘Laat je niet afleiden’, die in oktober dit jaar een vervolg krijgt.

Een ruime meerderheid vond de boodschap van de campagne duidelijk en geloofwaardig.

Bellen tijdens rijden

8 van de 10 automobilisten achten het gevaarlijk om tijdens het rijden met de telefoon in de hand te bellen of de navigatie-apparatuur te bedienen. Ruim 3/4 vindt politiecontroles op dit gedrag zinvol.

Tijdens de campagne heeft de politie van 11 september tot 8 oktober intensief gecontroleerd op gevaarlijk rijgedrag door het bedienen van elektronische apparatuur.

Controles

Agenten van alle 26 politiekorpsen hebben tijdens de reguliere surveillances hier extra aandacht aan besteed. Ook de verkeershandhavingsteams van het Landelijk Parket Team Verkeer van het Openbaar Ministerie hebben door gerichte verkeerscontroles hieraan stevig bijgedragen.

De verscherpte handhaving leidde tot meer processen-verbaal wegens roekeloos rijgedrag namelijk 1024 tegen 700 processen-verbaal in een gemiddelde periode. De betrokken automobilisten moeten zich voor de rechter verantwoorden voor hun rijgedrag.

Opvallend is wel dat zakelijke rijders de risico’s van bellen en navigeren lager inschatten dan particuliere rijders en ook aangeven vaker tijdens het rijden elektronische apparatuur te bedienen, zo meldt Verkeersnet.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

66 procent bestuurders zet auto stil om te bellen | RijschoolPro
smsen, bellen, rijden, stuur, auto

66 procent bestuurders zet auto stil om te bellen

DEN HAAG – Slechts 61% van de navigatiegebruikers en 66% van de bellers zegt te stoppen op een parkeerplaats om de apparatuur te bedienen. Dat blijkt uit een evaluatie van de bewustwordings- en handhavingscampagne ‘Laat je niet afleiden’, die in oktober dit jaar een vervolg krijgt.

Een ruime meerderheid vond de boodschap van de campagne duidelijk en geloofwaardig.

Bellen tijdens rijden

8 van de 10 automobilisten achten het gevaarlijk om tijdens het rijden met de telefoon in de hand te bellen of de navigatie-apparatuur te bedienen. Ruim 3/4 vindt politiecontroles op dit gedrag zinvol.

Tijdens de campagne heeft de politie van 11 september tot 8 oktober intensief gecontroleerd op gevaarlijk rijgedrag door het bedienen van elektronische apparatuur.

Controles

Agenten van alle 26 politiekorpsen hebben tijdens de reguliere surveillances hier extra aandacht aan besteed. Ook de verkeershandhavingsteams van het Landelijk Parket Team Verkeer van het Openbaar Ministerie hebben door gerichte verkeerscontroles hieraan stevig bijgedragen.

De verscherpte handhaving leidde tot meer processen-verbaal wegens roekeloos rijgedrag namelijk 1024 tegen 700 processen-verbaal in een gemiddelde periode. De betrokken automobilisten moeten zich voor de rechter verantwoorden voor hun rijgedrag.

Opvallend is wel dat zakelijke rijders de risico’s van bellen en navigeren lager inschatten dan particuliere rijders en ook aangeven vaker tijdens het rijden elektronische apparatuur te bedienen, zo meldt Verkeersnet.nl.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.