asfalteren, wegenbouw, asfalt

Proef met glas in wegdek voor beter zicht bij nacht

EMMEN –  De gemeente Emmen houdt een proef waarbij glas in het asfalt moet zorgen voor minder lantaarnpalen en beter zicht in het donker. De weg wordt door de reflectie automatisch extra opgelicht als er een auto over rijdt.

In het nieuwe asfalt wordt oud glas verwerkt, uiteraard op zo’n wijze dat er geen lekke banden kunnen ontstaan. Het glas moet voor de reflectie zorgen.

Looptijd

De proef van De Roo Wegenbouw gaat een half jaar duren. Bij wijze van proef is het asfalt over een lengte van 750 meter neergelegd tussen Emmen en Weerdinge. Het ’glaswegdek’ is eerst in een laboratorium getest.

Naast de energiebesparing op straatverlichting moet de proef aantonen of er ook minder ongevallen gebeuren in het donker. De gemeente Emmen legt het nieuwe asfalt aan in de Weerdingerstraat. Er moet eerst door het verkeer een klein laagje van het asfalt af worden gereden en pas daarna zal het oplichten.

Resultaten

De eerste resultaten worden in oktober verwacht. Ook BAM Wegenbouw is bezig met een proef met reflecterend asfalt, maar gebruikt witte steentjes in plaats van glas. Ook die resultaten worden later dit jaar verwacht, zo meldt de Telegraaf.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Proef met glas in wegdek voor beter zicht bij nacht”

B.B.|08.05.11|09:06

Heb ik deze week in een krant gelezen dat glas een van de grootste veroorzakers is van bosbranden. Ik zou het maar goed onderzoeken dat er geen bermbranden kunnen ontstaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met glas in wegdek voor beter zicht bij nacht | RijschoolPro
asfalteren, wegenbouw, asfalt

Proef met glas in wegdek voor beter zicht bij nacht

EMMEN –  De gemeente Emmen houdt een proef waarbij glas in het asfalt moet zorgen voor minder lantaarnpalen en beter zicht in het donker. De weg wordt door de reflectie automatisch extra opgelicht als er een auto over rijdt.

In het nieuwe asfalt wordt oud glas verwerkt, uiteraard op zo’n wijze dat er geen lekke banden kunnen ontstaan. Het glas moet voor de reflectie zorgen.

Looptijd

De proef van De Roo Wegenbouw gaat een half jaar duren. Bij wijze van proef is het asfalt over een lengte van 750 meter neergelegd tussen Emmen en Weerdinge. Het ’glaswegdek’ is eerst in een laboratorium getest.

Naast de energiebesparing op straatverlichting moet de proef aantonen of er ook minder ongevallen gebeuren in het donker. De gemeente Emmen legt het nieuwe asfalt aan in de Weerdingerstraat. Er moet eerst door het verkeer een klein laagje van het asfalt af worden gereden en pas daarna zal het oplichten.

Resultaten

De eerste resultaten worden in oktober verwacht. Ook BAM Wegenbouw is bezig met een proef met reflecterend asfalt, maar gebruikt witte steentjes in plaats van glas. Ook die resultaten worden later dit jaar verwacht, zo meldt de Telegraaf.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Proef met glas in wegdek voor beter zicht bij nacht”

B.B.|08.05.11|09:06

Heb ik deze week in een krant gelezen dat glas een van de grootste veroorzakers is van bosbranden. Ik zou het maar goed onderzoeken dat er geen bermbranden kunnen ontstaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.