scooter, brommer

Geen invoering lokale helmplicht voor snorscooters

Gemeenten mogen geen lokale helmplicht voor snorscooters invoeren. Dat bleek tijdens een algemeen overleg over verkeersveiligheid. De gemeente Amsterdam wilde dat doen en had een speciaal pamflet naar buiten gebracht om aandacht te vragen voor de scooteroverlast op fietspaden in de hoofdstad. Minister Schultz wil echter een lokale helmplicht voor snorscooters niet mogelijk maken in Amsterdam.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie deed wel de toezegging te onderzoeken of het mogelijk is de boetes voor het opvoeren van snorscooters te verhogen. De gemeente Amsterdam reageert teleurgesteld op het standpunt van minister Schultz, meldt Verkeerskunde.

Langzamer rijden

De gemeente Amsterdam heeft afgelopen jaar een speciale campagne SlowRiders gevoerd om snorscooterrijders te bewegen langzamer te rijden. Ook zijn er extra controles geweest. Maar uit evaluatie blijkt dat het probleem niet minder is geworden. Nog steeds rijden snorscooters massaal te hard.  De gemeente Amsterdam is in januari met een proef begonnen met naar de rijbaan verwijzen van de snorscooters op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam-West.

Amsterdam zegt weliswaar bevoegd te zijn om als wegbeheerder de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen zonder dat de wetgeving daarvoor moet worden aangepast. Maar een dergelijke structurele maatregel zonder helmplicht is volgens de gemeente ondenkbaar.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen invoering lokale helmplicht voor snorscooters | RijschoolPro
scooter, brommer

Geen invoering lokale helmplicht voor snorscooters

Gemeenten mogen geen lokale helmplicht voor snorscooters invoeren. Dat bleek tijdens een algemeen overleg over verkeersveiligheid. De gemeente Amsterdam wilde dat doen en had een speciaal pamflet naar buiten gebracht om aandacht te vragen voor de scooteroverlast op fietspaden in de hoofdstad. Minister Schultz wil echter een lokale helmplicht voor snorscooters niet mogelijk maken in Amsterdam.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie deed wel de toezegging te onderzoeken of het mogelijk is de boetes voor het opvoeren van snorscooters te verhogen. De gemeente Amsterdam reageert teleurgesteld op het standpunt van minister Schultz, meldt Verkeerskunde.

Langzamer rijden

De gemeente Amsterdam heeft afgelopen jaar een speciale campagne SlowRiders gevoerd om snorscooterrijders te bewegen langzamer te rijden. Ook zijn er extra controles geweest. Maar uit evaluatie blijkt dat het probleem niet minder is geworden. Nog steeds rijden snorscooters massaal te hard.  De gemeente Amsterdam is in januari met een proef begonnen met naar de rijbaan verwijzen van de snorscooters op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam-West.

Amsterdam zegt weliswaar bevoegd te zijn om als wegbeheerder de snorfiets naar de rijbaan te verplaatsen zonder dat de wetgeving daarvoor moet worden aangepast. Maar een dergelijke structurele maatregel zonder helmplicht is volgens de gemeente ondenkbaar.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.