ongeluk, berm, ongeval, brandweer

Aantal verkeersdoden in België fors afgenomen

Het aantal verkeersdoden in België is in 2012 met 13 procent afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Nog niet eerder werd zo’n grote afname geregistreerd.

Het aantal doden daalden van 775 in 2011 naar 672 verkeersdoden in 2012. Het gaat hierbij om personen die na een ongeval ter plaatse of voor de ziekenhuisopname overlijden. De personen die binnen dertig dagen na het ongeval overlijden zijn niet meegerekend.

Veiligheid

Het BIVV denkt dat de daling in het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te wijten is aan een combinatie van factoren. De aanpassingen aan de infrastructuur, een geleidelijke gedragsverandering bij weggebruikers, een lichte afname van de gereden snelheden en verbeteringen aan de veiligheid van voertuigen spelen hierbij een grote rol.

Onder dodelijke motorslachtoffers is er nog een sterkere afname te zien. Het aantal letselongevallen daalden in 2012 met 16,5 procent en het aantal doden ter plaatse met 26,3 procent in vergelijking met 2011.

Karlien Korebrits

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal verkeersdoden in België fors afgenomen | RijschoolPro
ongeluk, berm, ongeval, brandweer

Aantal verkeersdoden in België fors afgenomen

Het aantal verkeersdoden in België is in 2012 met 13 procent afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Nog niet eerder werd zo’n grote afname geregistreerd.

Het aantal doden daalden van 775 in 2011 naar 672 verkeersdoden in 2012. Het gaat hierbij om personen die na een ongeval ter plaatse of voor de ziekenhuisopname overlijden. De personen die binnen dertig dagen na het ongeval overlijden zijn niet meegerekend.

Veiligheid

Het BIVV denkt dat de daling in het aantal dodelijke verkeersslachtoffers te wijten is aan een combinatie van factoren. De aanpassingen aan de infrastructuur, een geleidelijke gedragsverandering bij weggebruikers, een lichte afname van de gereden snelheden en verbeteringen aan de veiligheid van voertuigen spelen hierbij een grote rol.

Onder dodelijke motorslachtoffers is er nog een sterkere afname te zien. Het aantal letselongevallen daalden in 2012 met 16,5 procent en het aantal doden ter plaatse met 26,3 procent in vergelijking met 2011.

Karlien Korebrits

Auteur: Karlien Korebrits

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.