130 kilometer per uur, snelweg

Maximumsnelheid op A4, A5 en A32 naar 130 kilometer

De maximumsnelheid op een aantal snelwegen is verhoogd. Sinds afgelopen vrijdag mogen automobilisten op de A5 tussen Hoofddorp en knooppunt Raasdorp en op de A32 tussen Heerenveen-Zuid en Akkrum 130 kilometer per uur rijden. Dat geldt ook voor de A4 tussen Hoofddorp en knooppunt Burgerveen. Tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam gaat de snelheid alleen ’s avonds en ’s nachts omhoog naar 130.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de besloten om de snelheid op deze trajecten te verhogen. Die maatregel past in de landelijke snelheidsverhoging die op 1 september 2012 is ingevoerd. Dat kon niet direct op alle beoogde wegen. De Tweede Kamer wilde dat op een aantal trajecten pas harder gereden zou mogen worden nadat er veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

A5 en A4

Op de A5 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt De Hoek bij Hoofddorp wordt de maximumsnelheid in beide rijrichtingen verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur. In juli gaat de maximumsnelheid op de Westrandweg omhoog van 80 naar 100 kilometer per uur. Het gaat om de A5 tussen knooppunt Raasdorp en de A10-West richting de Coentunnel.

Op de A4 tussen knooppunt De Hoek bij Hoofddorp en knooppunt Burgerveen wordt de snelheid ook verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur in beide richtingen. In de richting van Den Haag eindigt het 130 km/h-traject bij Nieuw-Vennep. Dat heeft te maken met de verkeersveiligheid op het knooppunt Burgerveen. Op de A4 tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam gaat de snelheid ’s avonds en ’s nachts (tussen 19.00 en 06.00 uur) omhoog van 100 naar 130 kilometer per uur. Overdag blijft de maximumsnelheid 100 kilometer per uur. De trajectcontroles op de A4 worden aangepast aan de nieuwe snelheid.

A32

Sinds 28 juni mogen automobilisten op de A32 tussen Heerenveen-Zuid en Akkrum 130 kilometer kilometer per uur rijden. Dit betekent dat de maximumsnelheid op de A32 vanaf Meppel-Noord tot Leeuwarden nu 130 kilometer is. Alleen bij knooppunt Heerenveen geldt overdag tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur omwille van de verkeersveiligheid.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Maximumsnelheid op A4, A5 en A32 naar 130 kilometer | RijschoolPro
130 kilometer per uur, snelweg

Maximumsnelheid op A4, A5 en A32 naar 130 kilometer

De maximumsnelheid op een aantal snelwegen is verhoogd. Sinds afgelopen vrijdag mogen automobilisten op de A5 tussen Hoofddorp en knooppunt Raasdorp en op de A32 tussen Heerenveen-Zuid en Akkrum 130 kilometer per uur rijden. Dat geldt ook voor de A4 tussen Hoofddorp en knooppunt Burgerveen. Tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam gaat de snelheid alleen ’s avonds en ’s nachts omhoog naar 130.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft de besloten om de snelheid op deze trajecten te verhogen. Die maatregel past in de landelijke snelheidsverhoging die op 1 september 2012 is ingevoerd. Dat kon niet direct op alle beoogde wegen. De Tweede Kamer wilde dat op een aantal trajecten pas harder gereden zou mogen worden nadat er veiligheidsmaatregelen genomen zijn.

A5 en A4

Op de A5 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt De Hoek bij Hoofddorp wordt de maximumsnelheid in beide rijrichtingen verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur. In juli gaat de maximumsnelheid op de Westrandweg omhoog van 80 naar 100 kilometer per uur. Het gaat om de A5 tussen knooppunt Raasdorp en de A10-West richting de Coentunnel.

Op de A4 tussen knooppunt De Hoek bij Hoofddorp en knooppunt Burgerveen wordt de snelheid ook verhoogd van 120 naar 130 kilometer per uur in beide richtingen. In de richting van Den Haag eindigt het 130 km/h-traject bij Nieuw-Vennep. Dat heeft te maken met de verkeersveiligheid op het knooppunt Burgerveen. Op de A4 tussen Zoeterwoude-Dorp en Leidschendam gaat de snelheid ’s avonds en ’s nachts (tussen 19.00 en 06.00 uur) omhoog van 100 naar 130 kilometer per uur. Overdag blijft de maximumsnelheid 100 kilometer per uur. De trajectcontroles op de A4 worden aangepast aan de nieuwe snelheid.

A32

Sinds 28 juni mogen automobilisten op de A32 tussen Heerenveen-Zuid en Akkrum 130 kilometer kilometer per uur rijden. Dit betekent dat de maximumsnelheid op de A32 vanaf Meppel-Noord tot Leeuwarden nu 130 kilometer is. Alleen bij knooppunt Heerenveen geldt overdag tussen 06.00 en 19.00 uur een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur omwille van de verkeersveiligheid.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.